Okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim tarihi ertelendi mi?

2020-2021 eğitim öğretim yılına uzaktan eğitim ile start verilirken yüz yüze eğitim tarihi ise 21 Eylül olarak belirtilmişti. Eylül ayının ortalarına yaklaşılmasıyla beraber milyonlarca öğrenci ve veliler yüz yüze eğitimin vaka artışları sebebiyle ertelenip ertelenmediğini merak konusu haline getirdi. Peki, okullar ne zaman açılacak? Okul açılış tarihi ertelendi mi?
Büşra Bayrak
|
11 Eylül 2020, Cuma - 12:11
Okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim tarihi ertelendi mi?
2020-2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim şeklinde başladı. 31 Ağustos’ta başlayan yeni dönemin ardından yüz yüze eğitimin hangi tarihte başlayacağı ve seyreltilmiş aşamalı eğitimin kimleri kapsayacağı merak konusu olmuştu.
 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklama ile ilkokul 1. sınıf ve okul öncesi sınıflardan başlamak üzere okulların açılacağını duyurmuştu. Bazı kaynaklardan gelen iddialara göre ise okulların açılmasının 12 Ekim'e ertelendiği belirtildi. Son gelen bilgilere göre de bu bilginin doğru olmadığı ve yüz yüze eğitime 21 Eylül tarihinde başlanacağı ifade edildi.


Okullar ne zaman açılacak?

Okulların açılış tarihine dair en net cevap Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından geldi.
Bakan Selçuk, "21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, yüz yüze eğitim öğretime sadece halihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız." ifadelerini kullandı.
Selçuk, 21 Eylül Pazartesi günü "aşamalı ve seyreltilmiş" olarak okullarda yüz yüze eğitim öğretime başlanacağını belirtti.


Veli yüz yüze eğitim istemezse uzaktan eğitime devam edilebilir

Açıklamasında yüz yüze eğitim konusunda tereddütleri olan velilere de seslenen Selçuk, “Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır.”diye konuştu.

Salgın sürecinin başından bu yana dünyayı izlediklerini ifade eden Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında kararlar aldıklarını vurguladı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/158969/okullar-acilacak-mi-okullar-ne-zaman-acilacak-yuz-yuze-egitim-tarihi-ertelendi-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.