Ankaragücü yeni transferlerini tanıttı

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, transfer yasağını kaldırmalarının ardından kadrolarına kattıkları 8 yeni isim ile alt yapıdan bir sporcuyu, imza töreniyle kamuoyuna tanıttı.
aa:video:20200911:22419194
|
11 Eylül 2020, Cuma - 12:55
Ankaragücü yeni transferlerini tanıttı

Sarı-lacivertli kulübün Beştepe Tesisleri'nde yeni transferler için imza töreni düzenlendi. 

Ankaragücü'nün yeni transferleri


Törende, Ankaraspor'dan (Osmanlıspor) 2 1 yıllığına transfer edilen defansif orta saha oyuncusu 22 yaşındaki Atakan Rıdvan Çankaya, sözleşmeye imza attı.

Ankara Keçiörengücü’nden defans oyuncusu 23 yaşındaki Erdi Dikmen, NK Slaven Belupo Takımından Hırvatistan uyruklu stoper 24 yaşındaki Zvonimir Sarlija ile 2 1 yıllık sözleşme yapıldı.

Sırbistan Belgrad'tan 21 Yaş Altı Sırbistan Milli Takımı kaptanlığını da yapan 21 yaşındaki Luka Adzic, hem sol hem sağ kanat oyuncusu olarak RSC Anderlecht takımından kiralık olarak anlaşmaya imza attı.

Gana uyruklu 22 yaşındaki sağ ve sol kanat oyuncusu Joseph Paintsil, KRC Genk takımından kiralık olarak transfer edildi. Paintsil, Gana Milli Takımı’nda oynayan bir futbolcu.

Eintracht Frankfurt takımından orta saha oyuncusu 19 yaşındaki Şahverdi Çetin ile Konyaspor'dan 22 yaşındaki santrafor oyuncusu Mücahit Can Akçay, 2 1 yıllık anlaşmaya imza attı.

Royal Antwerp takımından 26 Yaşındaki santrafor oyuncusu Jonathan Bolingi ile kiralık olarak anlaşma sağlandı.

Öte yandan MKE Ankaragücü altyapısından yetişen ve bu sezon A takıma seçilen stoper 18 yaşındaki Murat Sipahioğlu'yla sözleşme imzalandı.

"99 dakika oynamış futbolcuya 2 milyon 450 bin Avro ödemek zorunda kaldık"

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, göreve geldikten sonra sarı-lacivertli takımı kısa bir zamanda kapısına kilit vurulma noktasından güzel transferlerle Süper Lig'de iyi bir mücadele ortaya koyacak duruma getirdiklerini söyledi.

Transfer yasağıyla ilgili dosyaları çözmenin kolay olmadığını ifade eden Fatih Mert, "Maalesef bu kulüp 99 dakika oynamış olan bir futbolcuya 2 milyon 450 bin Avro para ödemek zorunda kaldı. Bu para 20 milyonun üzerinde. Bu iki futbolcuya ödenen parayla bu tesisleri belki Türkiye'nin en modern tesisleri haline getirebilirdik. Maalesef bu yaşanan sıkıntılardan, bu imzalardan dolayı Ankaragücü çok ciddi ekonomik sorunlar çekiyor, yaşıyor. Bedelini hep beraber ödüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Taraftara sonuna kadar hak veriyorum"

Bir taraftan transfer yasağını aşmaya diğer taraftan takım oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Mert,  taraftarın da haklı bir transfer ve başarı beklentisi içinde olduğuna işaret etti.

"Onlar da sabırsızlanıyor. Çünkü bıktı Ankaragücü taraftarı. Yıllardır transfer yasağı, transfer yasağı... Küme düşmemeye oynayan bir takım. Bundan dolayı da taraftara sonuna kadar hak veriyorum." biri alt yapıdan 9 futbolcuya imza attırdıklarını, lisanslarının çıktığını ve federasyondan onaylandığını bildirdi.


"Ankaragücü güçlü bir takımla sahalarda olacak"

Başkan Fatih Mert, transfer yasağının kaldırılmasındaki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ve diğer devlet erkanına teşekkür ederek, önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde başarılı bir MKE Ankaragücü izlettireceklerini söyledi.

Fatih Mert, "Ankaragücü bu sezon diğer sezonlardan farklı olarak güçlü bir şekilde güçlü bir takımla inşallah sahalarda olacak. Yeni teknik ekibimiz göreve başladı. Fuat Çapa hocamız ve ekibiyle biz Ankaragücü'müzde uzun soluklu bir çalışma program yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/159053/ankaragucu-yeni-transferlerini-tanitti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.