CHP, Sosyal Medya Yasası için AYM'ye gidecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sosyal Medya Yasası" olarak bilinen Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nden geçmesi durumunda Anayasa Mahkemesi (AYM)'ne giderek iptal davası açacaklarını bildirdi.
Mevlüt Peker
|
20 Haziran 2022, Pazartesi - 10:43
CHP, Sosyal Medya Yasası için AYM'ye gidecek

Vatandaş tarafından "Sosyal Medya Yasası" olarak bilinen Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nda sona yaklaşıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) gruplarının uzun zamandır üzerinde çalıştığı kanun teklifi geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne getirildi ve Adalet Komisyonu'nda görüşülmesine başlandı.

İnternet üzerinden yayın yapan haber sitelerinin de "süreli yayın" kapsamına alındığı, sanal ortamda dezenformasyon, misenformasyon, manipülasyon ve tezviratların önüne geçilecek imkânı tanıyacak olan söz konusu yasa teklifi TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçti.

CHP'den Dezenformasyonla Mücadele Yasası'na itiraz var

TBMM Genel Kuruluna gelecek yasa teklifinin kabul edilerek yasalaşması öngörülürken CHP'den Dezenformasyonla Mücadele Yasası'na itiraz geldi.

İzmir’de düzenlenen Gençlik Buluşması'nda gençlerle bir araya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sosyal Medya Yasası" soruldu.

Sosyal Medya Yasası ile ilgili soruya Anayasa Mahkemesi'ni işaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu eğer bu şekliyle çıkarsa iptali için Anayasa Mahkemesi (AYM)’ne götüreceğiz, mücadelemizi yapacağız. Sonuçta demokrasiyi güçlendirmek, demokrasiyi gerçekten de toplumun dokularına kazandırmak için ortak mücadele etmek lazım. Size yönelik bir haksızlık olursa haberimiz olur, o haksızlıkla mücadele ederiz, sizin yanınızda olmaya devam ederiz, bu konuda emin olmanızı isterim. Onlar yasa çıkaracaklar baskı kurmak için bizde mücadele edeceğiz baskıları kaldırmak için, biz daha güçlüyüz çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1592419/chp-sosyal-medya-yasasi-icin-aymye-gidecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.