Uğur Şahin,''Aşılardan kaçabilen yeni bir alt varyant çıkabilir''

BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, son çalışmaların daha önce geliştirilen aşıların, corona virüsün Omicron varyantına karşı daha az etkili olduğunu gösterdiğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
20 Haziran 2022, Pazartesi - 11:46
Uğur Şahin,''Aşılardan kaçabilen yeni bir alt varyant çıkabilir''

Financial Times’a konuşan Uğur Şahin, sağlık kurumları tarafından,  Omicron'a karşı güncellenmiş  yeni bir aşıya izin verilip verilmeyeceği konusundaki tartışmanın daha “acil” hale geldiğini söyledi.

Şahin ''Bu ay, bilim dergisi Nature'da yayımlanan iki çalışma,  BA.1 olarak bilinen Omicron varyantına karşı halihazırda kullanılan aşıları, güçlü bir antikor yanıtı sağlamadığını gösterdi. Bu durum, BA.1 ile mücadele için geliştirilmekte olan yeni aşıların daha iyi korumayı sağlayabileceğini düşündürdü.'' dedi.

''Aşı üretimine başlamak üç ay sürebilir''

Şahin, “Zaman ilerliyor. BioNTech ve Moderna gibi hızlı mRNA teknolojisini kullanan firmalar için bile seri aşı üretimine başlamak  üç ay sürebilir. Eğer yeni klinik veriler gerekirse, bu süreç dört aydan daha uzun sürebilir” diye konuştu.

Diğer taraftan, BioNTech CEO’sunun çağrısı, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) üreticilerleş hızla yayılan Omicron'un alt varyantları (BA.4 ve BA.5)için aşı arayışında olduğunu açıklamasıyla birlikte geldi.

FDA'nın Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi Direktörü Peter Marks, kurumun, sonbaharda uygulanacak güçlendirici aşının,  baskın varyantlarla eşleşmesini sağlamak için  tüm seçenekleri araştırdığını aktardı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1592653/ugur-sahinasilardan-kacabilen-yeni-bir-alt-varyant-cikabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.