3 bakanlık, çocukların eğitim süreçlerindeki güvenliğine ilişkin iş birliği yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler, Milli Eğitim ve İçişleri bakanlıkları arasında "Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü" imzalandı.
Onur Çetinkaya
|
20 Haziran 2022, Pazartesi - 14:47
3 bakanlık, çocukların eğitim süreçlerindeki güvenliğine ilişkin iş birliği yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla "Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü" imza töreni düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Polis Müzesi Şehit Demet Sezen Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim yılının kesintiye uğramadan yüz yüze tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

''Terör örgütlerine verecek gencimiz yok''

Özer,'' Bu ülke son 20 yıl içerisinde eğitime erişim sorununu çözdüğü gibi kız çocuklarının eğitime erişme sorununu da çözdü. Bugün beyin göçünü sıklıkla gündeme getirenlerin dün başörtüsü yasağından dolayı yurt dışına giden kadınlar ve kızlarla ilgili hiçbir şey konuşmadıklarını görürsünüz. Çünkü onların kucaklama diye bir dertleri yoktur.Hiçbir terör örgütüne teslim edecek, kaybedecek tek bir gencimiz yok" diye konuştu.

''Çocuklarımıza güvenli yaşam alanı sunmaya çalışıyoruz''

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuşmasında çocuklar ve gençleri Türkiye'nin geleceğini üzerine kuracakları bir hazine olarak tanımladı.

Tek ölçülerinin çocuğun üstün yararını korumak olduğunu belirten Bakan Yanık, "Bütün çalışmalarımızda çocuğun üstün yararını gözeterek hizmet üretiyoruz. Çalıştığımız her dezavantajlı grupta merkeze aldığımız aile odaklı hizmet politikalarımızla, ailenin en kıymetli bireyleri olan çocuklarımıza sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir yaşam alanı sunmak için çalışıyoruz.'' dedi.

''Göç çocukları bizim coğrafyamızın çocukları''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise , "Güvenli eğitim iletişimini ve bir travmanın içerisinden gelen göç çocukları. Çok itiraz ediliyor. Ama bu çocuklar bizim coğrafyamızın çocukları. Annelerini, babalarını kaybetmiş çocuklar bunlar. Onları itip, o travmaların içerisinde kalmalarına seyirci mi olmalıyız yoksa bir insan olarak onlara elimizi mi uzatmalıyız? En iyi el uzatma yöntemi eğitimdir. Başka bir el uzatma yöntemi yoktur. Bizim İçişleri Bakanlığı olarak iki görevimiz var. Biri önleyiciliktir. Temel görevimiz budur. İkinci görevimiz ise olay olduktan sonra suçu aydınlatma ve adalete teslim etmektir.'' ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1592958/3-bakanlik-cocuklarin-egitim-sureclerindeki-guvenligine-iliskin-is-birligi-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.