ORC Araştırma Genel Müdürü Pösteki: "Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda minimum 55-45 alır"

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, “Elimdeki verilere göre şu anki şartlarda bugün seçim olsa Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olursa olsun kazanacağını söylüyorum. Minimum 55’e 45 gibi çıkar” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
20 Haziran 2022, Pazartesi - 15:12
ORC Araştırma Genel Müdürü Pösteki: "Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda minimum 55-45 alır"

Mehmet Pösteki Ankara Masası Gündem Programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

İki ittifakın son durumunu karşılaştıran Pösteki, Millet İttifakının Cumhur İttifakının önünde olduğunu söyledi.

“Millet İttifakı oyları çok yakında yüzde 50’ye dayanır”

Pösteki şöyle konuştu:

“Ak Parti’nin , Büyük Birlik Partisi ve MHP’nin şu anki toplam oyu yüzde 36-37. Yani yüzde 40’ın altına düştü. Ama diğer tarafa baktığımızda da Millet İttifakı’nın oyu yüzde 40’ın üzerinde. Yani İyi Parti dayanmış yüzde 20’ye, CHP zaten yüzde 25. Yüzde 44-45’i bulmuş durumdalar. Sadece İyi Parti ile CHP’nin ilerleyen vakitlerde sadece 2 partinin de yüzde 50’ye dayanacağını çok yakın tarihlerde o kadar çok oy geçişi var ki şu anda yani çok yakın tarihlerde bu 2 partinin yüzde 50’ye dayanacağını zaten veriler bize gösteriyor.”

"Milletin İstanbul seçimlerinden ağzı yandı, şaibeye fırsat vermeyecek bir sonuç çıkacak"

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, milletin İstanbul seçimlerinden ağzının yandığını da hatırlattı.

Bu yüzden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin  şaibeye fırsat vermeyecek açık bir oy farkıyla sonuçlanacağını belirte Pösteki, Millet İttifakı adayı belli olduğunda tepki gösterenler olabileceğini ve fire verilebileceğini kaydetti.

Pösteki, “Bunlar seçimi değiştirecek, seçimin kaderini değiştirecek oranlar değil. 2-3-4 puanlık meselelerden bahsediyorum” ifadesini kullandı.

"Bugün seçim olsa Millet İttifakı'nın adayı kim olursa olsun kazanacağını söylüyorum"

Bunun yanı sıra Millet İttifakı adayına HDP desteği gelebileceğine işaret eden Pösteki şöyle devam etti:

“Ben elimdeki verilere göre şu anki şartlarda bugün seçim olsa Millet İttifakı'nın adayı kim olursa olsun kazanacağını söylüyorum. Benim dışımda bunu onlarca meslektaşım da söyleyecektir, söylüyorlar da zaten. İlk tur vurgusu önemli. Kamuoyu araştırmaları yapılacaktır. Henüz daha aday belli değil, yapıyoruz anketleri ama bunu yayınlayıp bir algı oluşturmaya da gerek yok. Çünkü bu riskli bir konu. 58- 42 gibi bir sonuç çıkacak. 55'e 45 gibi ya da. Bu yüzde 60'a 40 da olabilir. Ama en kötü şartlarda 55'e 45 gibi bir durum ortaya çıkacaktır.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1592996/orc-arastirma-genel-muduru-posteki-millet-ittifaki-cumhurbaskanligi-secimlerini-ilk-turda-minimum-55-45-alir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.