Ali Babacan'dan Yeneroğlu açıklaması

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Mustafa Yeneroğlu’nu hedef alan emniyet açıklamasına tepki gösterdi.
Onur Çetinkaya
|
20 Haziran 2022, Pazartesi - 15:51
Ali Babacan'dan Yeneroğlu açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu’nu hedef alan açıklamaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

''Hiçbir devlet memuru vatandaşa parmak sallayamaz''

Babacan,'' Hiçbir devlet memuru vatandaşa parmak sallayamaz, haddine değil.Kamu gücücü kullanan hiç kimse hukuka ayrıkırı davranamaz.Bir hukuk devletine böyle rezillik olamaz.'' dedi.

Kimden cesaret aldığı ortada diye açıklama yapan Babacan, Erdoğan'a yüklendi.''Anayasa Mahkemesi kararına uymuyorum,kararı tanımıyorum deyip hukuksuzluğa bir iklim olarak bu ülkenin başına saran kişidir.'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a seslenen Ali Babacan,''Siz ve size bağlı bakan ne yaparsanız yapın: Türkiye Cumhuriyeti, hukuk tanımazların devlet katında görev yapacağı yer değildir. Derhal ama derhal gereğini yapmak zorundasınız. Haksızlık hukuksuzluk yaparak bizi sindireceğinizi zannediyorsanız boşa heveslenmeyin.'' açıklamasında bulundu.

''Pabuç bırakmayacağız''

“Biz dünkü açıklama metninin sizin gölgenize saklanarak yazıldığını çok iyi biliyoruz diye sözlerini sürdüren DEVA Partisi lideri, ''Bu hukuksuzlukların gücünü sizden aldığını çok iyi biliyoruz. Sizden ve o Krizlerin Ortağı yanınızdaki Bahçeli’den. Hiç boşuna uğraşmayın. Bu milleti sindiremeyeceksiniz, susturamayacaksınız. Tehditlerinize de kabadayılıklarınıza da hukuk tanımazlığınıza da pabuç bırakmayacağız.'' diyerek sert bir dille Mustafa Yeneroğlu’na yapılanlara tepki gösterdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1593083/ali-babacandan-yeneroglu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.