İBB'nin Emirgan'da kestiği 54 ağaçtan geriye bu görüntü kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Emirgan Korusu'nda izinsiz olarak kestiği 54 ağaç sebebiyle İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünden ceza yemişti. Kesilen ağaçların ardından ortaya çıkan manzara üzücüydü.
Mevlüt Peker
|
20 Haziran 2022, Pazartesi - 17:02
İBB'nin Emirgan'da kestiği 54 ağaçtan geriye bu görüntü kaldı

İstanbul'un en gözde parklarından Sarıyer'deki Emirgan Korusu'ndaki ağaçlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından izinsiz olarak kesilmiş, bir vatandaşın durumu ihbar etmesi üzerine İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü harekete geçerek 54 ağacın izinsiz kesildiği tespitinde bulunmuş ve İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına idari para cezası vermişti.

Orman Bölge Müdürlüğünün resmî sosyal medya hesabından şu açıklama yapılmıştı:

''Emirgan Korusu'nda ağaç kesildiğine dair ihbar üzerine yapılan denetimlerde, daha önce kesimine izin verilen ağaçların dışında izinsiz olarak İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığınca 54 adet çeşitli türlerde ağacın kesildiği tespit edilmiştir. Emirgan Korusu'nda izinsiz kesilen ağaçlar için 6831 sayılı Orman Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına idari para cezası tutanağı düzenlenmiştir."

Ağaçlardan geriye bu görüntüler kaldı İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ağaç kesimi sonrası yaşanan manzara cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Kayıtlarda ağaçlardan kalan parçalar yer alıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1593174/ibbnin-emirganda-kestigi-54-agactan-geriye-bu-goruntu-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.