Şentop: “Türkiye göç meselesi konusunda yalnız bırakıldı”

Göç sorununun küresel olduğunu dile getiren ​​​TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ​Türkiye'nin göç konusunda yalnız bırakıldığını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
20 Haziran 2022, Pazartesi - 17:28
Şentop: “Türkiye göç meselesi konusunda yalnız bırakıldı”

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin  ev sahipliğinde Parlamentolar Arası Birlik  ile ortaklaşa Küresel Parlamenter Göç Konferansı düzenlendi.

Şişli'deki bir otelde düzenlenen konferansta farklı ülkelerin temsilcileri bir araya geldi.

''Göç küresel bir sorun haline geldi''

Basın toplantısında konuşan Şentop, “Göç sorunu küresel bir sorun diyoruz bu sorunun çözümünün de küresel olması lazım. Türkiye maalesef bu göç konusunda yalnız bırakıldı. Türkiye’ye gerekli katkının, desteğin göç ile ilgili küresel sorumluluğun üstlenilmediğini görüyoruz” dedi.

"Yerlerinden edilen kişilerin sayısı 100 milyonu geçti"

Göç sorununun küresel bir sorun olduğunu vurgulayan ve Türkiye’nin bu konuda yalnız bırakıldığının altını çizen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''Bildiğiniz üzere, son zamanlardaki dünyanın gündemindeki en önemli konu diyebileceğimiz konu göç konusu bir küresel sorun haline geldi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, dünya genelinde zorla yerlerinden edilen kişilerin sayısı 100 milyonu geçti.''açıklamasında bulundu.

“Türkiye maalesef bu göç konusunda yalnız bırakıldı”

Göç konusu küresel gündemin en üst sıralarına taşınmış durumda olduğunu söyleyen Şentop,''Küresel bir sorun diyoruz bu sorunun çözümünün de küresel olması lazım. Türkiye maalesef bu göç konusunda yalnız bırakıldı.'' diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1593200/sentop-turkiye-goc-meselesi-konusunda-yalniz-birakildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.