Kriz kahini ekonomistten korkutan tahmin!

"Kriz kahini" olarak bilinen dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde bu sene bir resesyon yaşanması ihtimalinin bulunduğunu belirterek, hisse ve tahvil fiyatlarında daha çok gerileme olabileceğini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
21 Haziran 2022, Salı - 13:54
Kriz kahini ekonomistten korkutan tahmin!

2008'de yaşanan küresel finans krizini çok önceden net ifadelerle tahmin ettiği için "kriz kahini" olarak isimlendirilen dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, 2022 yılı sonuna kadar Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde resesyon yaşanabileceği uyarısını yaptı.

Bloomberg TV’ye açıklamalarda bulunan Nouriel Roubini, enflasyonun yüksek seyrettiğine, tüketici güveni, üretim aktivitesi, perakende satışlar ve ev sahibi olma sayılarının ciddi derecede azaldığına dikkat çekerek resesyon için “Çok yakın durumdayız” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Nouriel Roubini hisselerde ve tahvillerde daha çok gerileme öngördüğünü kaydetti.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre Nouriel Roubini, Macro Associates CEO’su Amerika Birleşik Devletleri resesyon dönemlerinde hisse fiyatlarının %35, stagflasyon dönemlerinde %50 gerileme eğiliminde olduğunu belirtirken, 10 yıllık tahvil getirilerinin de %4’ün üzerine çıkabileceğine dikkat çekti.

Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere yükselen enflasyona karşı çok sayıda devletin merkez bankası faiz oranlarını yükselterek talebi düşürmek için çaba sarf ediyor. Faiz artırımlarıyla borçlanma maliyetleri yükselirken, bu durum, işletmelerin büyümesi ve tüketici talebini baskılayarak ekonomik büyümeyi yavaşlama eğilimine soktu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1596210/kriz-kahini-ekonomistten-korkutan-tahmin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.