İran hücum botları ABD gemisini böyle taciz etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile İran arasında Basra Körfezi’nde gerginlik yaşandı.
Mevlüt Peker
|
21 Haziran 2022, Salı - 17:39
İran hücum botları ABD gemisini böyle taciz etti

Basra Körfezi’nde Amerikan ordusu ile İran ordusu arasında gerginlik yaşandığı, İran hücum botlarının Amerikan devriye gemilerini taciz ettiği ileri sürüldü.

Amerikalı bir yetkilinin yaptığı açıklamada, ABD ile İran arasında Basra Körfezi’nde yaşanan gerginlik sırasında, İran hücum botlarının Amerikan gemilerini taciz ettiği iddia edildi.

ABD devriye gemisi "USS Sirocco" ve nakliye gemisi "USNS Choctaw County" Basra Körfezi'nde ilerlerken İran’a ait 3 hücum botunun 47 metre kadar yaklaştığını ileri süren ABD'li yetkili, “İran hücum botları, profesyonel ve güvenli olmayan bir manevra yaptı. İran hücum botları 47 metre mesafeye kadar gemilerimize yaklaştı.” dedi.

ABD tarafından paylaşılan ve İran hücum botlarının Amerikan savaş gemilerine yaklaştığını gösteren görüntüde ise, Amerikan gemilerinin İran hücum botlarına işaret fişekleri, siren ve anonslarla karşılık verdiği görüldü.

Bir saate yakın süren gerilim sonrası, İran hücum botları manevra yaparak bölgeden ayrıldı. Konuyla ilgili Tahran yönetimi henüz bir açıklama yapmadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1596562/iran-hucum-botlari-abd-gemisini-boyle-taciz-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.