Ankara'da ekmeğe zam hazırlığı

Ankaralı fırıncılar ekmeğin 4 liraya çıkarılması için düğmeye bastı. Ankara Fırıncılar Odası ve ATO Fırıncılar Komitesi, Ankara Ticaret Odası'na ekmek fiyatının 4 TL'ye çıkarılması talebinde bulundu.
Ecem Çetin
|
22 Haziran 2022, Çarşamba - 13:35
Ankara'da ekmeğe zam hazırlığı

Türkiye'de ekmek fiyatlarında yükseliş sürüyor.

İstanbul'da ekmek dün itibariyle 5 liradan satılmaya başlandı. 

İstanbul'da ekmeğe gelen bu zammın ardından Ankara'da da vatandaşlar, ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. 

Peki Ankara'da ekmeğe zam gelecek mi? Fiyat talebinde bulunuldu mu?  ATO Fırıncılar Komitesi Başkanı Süleyman Yılmaz, Ankara Masası'nın konuya ilişkin sorularını yanıtladı. 

"4 TL olması için fiyat talebinde bulunduk"

Yılmaz, "Ankara'da, hem Ankara Ticaret Odası hem de Fırıncılar Odası olarak ekmeğin 4 TL olması için fiyat talebinde bulunduk bugün itibariyle. Talepte bulunduğumuz fiyatın acilen açıklanması ve uygulanması gerekiyor" dedi. 

"Zararlar üreticilerin ceplerinden çıkıyor"

Fiyat tarifelerini geç aldıkları için bu süreçte çok zorlandıklarını belirten Yılmaz "Girdi maliyetleri serbest olan bir işletmenin satış fiyatı, fiyat tarifesine tabii. Ve bu fiyat tarifesini siz iki ayda alabiliyorsunuz. Bu iki ay zaman zarfında, girdi maliyetlerinin vermiş olduğu zararlar üreticilerin ceplerinden çıkıyor ve 4 senedir biz bu süreçleri yaşıyoruz." şeklinde konuştu. 

" Kaos olmasını ön görüyoruz"

Sektörün çok ciddi sıkıntıda olduğunu söyleyen Yılmaz "Üreticilerin bir çoğu bakkal ve bayilere bu şartlarda nakliye ödediklerinden dolayı nakliye yapamayacak durumda. Bakkalları bırakıp, kendi ürettiği yerlere satmaya ya da, kendi bayilerinde satmaya başladılar. Kaos olmasını ön görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

 "Ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz"

"Son 1 yıl içerisinde bir torba una yüzde 350 zam geldi, mazota yüzde 400 zam geldi, elektriğe yüzde 300 zam geldi. Bu anlamda aldığınız ürünü 1 gün sonraya alamıyorsunuz. " diyen Yılmaz, "Böyle bir sıkışmışlık içerisinde üretim yapmaya çalışıyoruz. Ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Konunun acilen çözümlenmesi lazım." ifadesini kullandı.

"Meclis'in onaylaması ile birlikte yeni fiyat uygulanıyor"

Fiyat talebinden sonraki süreci anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Biz komiteler olarak fiyat talebinde bulunuyoruz. Ticaret Odası Yönetimi çağrıda bulunarak komisyonu topluyor. Komisyonda bu görüşüldükten sonra gerekli incelemeler yapılmak üzere bakanlığa gönderiliyor. Bakanlık, 15 günlük süreç sonrasında uygun bulmasının ardından Ticaret Odası Meclis'ine geliyor. Meclis'in onaylaması ile birlikte fiyat uygulanıyor."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1597230/ankarada-ekmege-zam-hazirligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.