Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu Türkiye'ye yönelen "tehdit"in adresini verdi

Emekli Tuğgeneral Doktor Naim Babüroğlu, Türkiye’nin diplomatik imkanları seferber ederek, terör örgütü ile ABD’li şirket arasındaki petrol anlaşmasının iptalini sağlaması gerektiğini vurguladı.
Büşra Bayrak
|
11 Eylül 2020, Cuma - 21:00
Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu Türkiye'ye yönelen "tehdit"in adresini verdi

Emekli Tuğgeneral Doktor Babüroğlu, Ankara Masası’ndan Gökhan Gökyıldırım’ın sorularını cevapladı.

Türkiye’nin çevresindeki tehditleri değerlendiren Babüroğlu, Suriye’nin kuzeyinde ABD eliyle oluşturulan 60 bin kişilik terörist orduya dikkati çekti.

Babüroğlu bu durumu, “Türkiye’nin Suriye’deki politik hedefi gerçekleşmedi” sözleriyle yorumladı.

Suriye’nin enerji ve doğal kaynakları terör örgütünün işgali altında

ABD’nin terör örgütü eliyle Suriye coğrafyasının yüzde 25'ini işgal ettiğine işaret eden Babüroğlu, “Yüzde 25'i dediğimiz coğrafyada Suriye petrolünün, enerji kaynaklarının yaklaşık yüzde 85-90’ı, Suriye verimli topraklarının yüzde 80’i, Suriye su kaynaklarının da yüzde 80’den fazlasını barındıran bir bölgeden söz ediyoruz” şeklinde konuştu.

Emekli Tuğgeneral Doktor Babüroğlu, böyle değerli bir bölgenin Suriye’den koparılmak istenmesini, Akdeniz’e kıyısı olan bir Kürt devleti oluşumunun hazırlığı olarak değerlendirdi.

Bu terör devleti kararının 5 yıl önce Suudi Arabistan ve İsrail arasında, ABD gözetiminde Washington’da bir uluslararası konferansta imzalandığını belirten Babüroğlu, nihai planların uygulanması için Türkiye’nin güçsüz düşmesinin bekleneceğini ifade etti.

BAE-İsrail anlaşmalarının devamı gelecek

 Emekli Tuğgeneral Doktor Naim Babüroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail'in normalleşme süreci adı altında imzaladıkları anlaşmaları da bu sürecin parçası olarak niteleyen Babüroğlu, “Bu anlaşmalar devam edecek. Suudi Arabistan, Sudan belki Umman da gelecek ve diğer Körfez ülkeleri de gelecek bu anlaşmaya.” dedi.

ABD İdlib’i küçük Afganistan’a dönüştürüyor

“Birleşmiş Milletler raporuna göre İdlib Küçük Afganistan'a dönüştürülüyor.” diyen Babüroğlu, “ABD, DEAŞ, IŞID ve El Kaide'ye yardım ediyor, lojistik destek sağlıyor. Lojistik destek oradan geliyor. Neden? İdlib’i küçük Afganistan'a dönüştürürse bölgeyi şekillendirmede maliyeti neredeyse sıfır olan bir mekanizmayı harekete geçirmiş olacak.” ifadesini kullandı.

Babüroğlu, Doğu Akdeniz ile ilgili değerlendirmesinde ise, Amerikan Dışişleri Bakanı Popeo’nun Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ziyaretine dikkati çekti.

Türkiye, Doğu Akdeniz’den askeri gücünü ve araştırma gemilerini asla çekmemeli

Ziyaretin amacının Doğu Akdeniz’deki tansiyonu düşürmek olarak açıklandığını belirten Babüroğlu şöyle devam etti: “Türkiye bu tuzağa düşmemeli. ABD'nin görüşmeleri sonucunda Türkiye orada sondaj, sismik arama tarama yapan ve bunlara refakat eden askeri donanma araçlarını veya bunların emniyetini sağlayan hava kuvvetlerini kesinlikle çekmemeli.”

Babüroğlu, böyle bir durumda Yunanistan'ın tezlerinin haklılığı iddiasını ortaya atılacağını vurguladı.

KKTC’deki deniz ve hava üssü aktif hale getirilmeli

Emekli Tuğgeneral Doktor Naim Babüroğlu, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde derhal deniz ve hava üstünü aktif duruma getirmesi, işgal edilen ya da uluslararası anlaşmalara aykırı olarak silahlandırılan ada, adacık ve kayalıklarla ilgili Atina hükümetine nota vermesi, NATO ve BM nezdinde girişimde bulunması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin böylece “buralara müdahale etme hakkım saklı” demiş olacağını anlatan Babüroğlu, “Türkiye burada müdahale hakkını ilerde belki kullanacaktır ve ilerde belki kullanmak zorunda kalacaktır” sözleriyle bunun önemine işaret etti.

“Tarih ulusların tarlasıdır ne ekerseniz onu biçersiniz” diyen Emekli Tuğgeneral Doktor Naim Babüroğlu’nun detaylı stratejik analizleri ve bu değerlendirmelerin ötesini Gökhan Gökyıldırım’ın özel röportajında izleyebilirsiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/159756/emekli-tuggeneral-dr-naim-baburoglu-turkiyeye-yonelen-tehditin-adresini-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.