"Yol ortasından yolcu alma" keyfi yaşlı kadını hayattan kopardı

İstanbul Üsküdar’da durağa girmeyerek yoldan yolcu alan minibüse yönelen yaşlı kadın bir başka minibüsün altında can verdi.
Mevlüt Peker
|
22 Haziran 2022, Çarşamba - 15:42
"Yol ortasından yolcu alma" keyfi yaşlı kadını hayattan kopardı

İstanbul Üsküdar’da minibüsçüler, yolcu aldıkları en sağ şeritten tekrar trafiğe girmekte güçlük çektikleri için yolcuları durakta indirmek yerine Şile Otoyolunun tam ortasında bırakıyor. Yolun ve akan trafiğin tam ortasında yavaşlayan minibüse binmeye çalışan Fatma Aksu (65) isimli vatandaş, minibüs şoförünün kendisini almayarak yoluna devam etmesi üzerine geri dönüp durağa yöneldi. Yaşlı kadın tam bu sırada bir başka minibüsün altında kaldı. Ambulansla hastaneye götürülen Fatma Aksu yaşamını yitirdi. Korkunç kaza ise güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi.

Olay, geçen Cuma sabahı Üsküdar’da yaşandı. Çarşıya gitmek için evinden çıkan 65 yaşındaki Fatma Aksu, Üsküdar’daki Millet Bahçesi durağına geldi. Minibüs bekleyen yaşlı kadın, yan yoldaki yoğun trafik sebebiyle durağa yanaşmayan minibüse binmek için ana yolun ortasına geçti ve minibüse binmek istedi ancak minibüs şoförü durmayıp yaşlı kadını almadı. Yeniden yol kenarına dönmek isteyen Fatma Aksu, aynı güzergahtan gelen bir başka minibüsün altında kaldı. Ambulansla hastaneye götürülen Fatma Aksu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yürek burkan görüntüler ise bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi.

"İBB’ye defalarca şikayette bulundum fakat geri dönüş olmadı"

Kazada yaşamını yitiren 65 yaşındaki Fatma Aksu’nun oğlu Niyazi Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bu konu ile ilgili defalarca şikâyette bulunduğunu ancak hiçbir şekilde geri dönüş alamadığını belirterek şunları söyledi:

"Ayın 17’sinde annem burada minibüs beklerken minibüslerin trafikten kaçmak için ortadaki şeridi kullanmalarından dolayı annem karşıdan geçen minibüse binmek için karşıya geçiyor. Minibüs annemi almıyor geri dönerken de başka bir minibüsün çarpması sebebiyle hayatını kaybediyor. Ben bu konu hakkında daha önceden İBB’ye çok kez uyarıda şikayette bulundum ama hiçbir şekilde geri dönüş olmadı. Hala aynı kural ihlalleri devam ediyor. Benim annem hayatını kaybetti. Bundan sonra böyle olayların yaşanmaması için ben elimden gelen her şeyi, yargı olsun bütün süreçleri başlatacağım. Sadece bunlara dur denilmesini istiyorum. Kimsenin canı yanmasın. Gereken neyse yapılsın istiyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1597579/yol-ortasindan-yolcu-alma-keyfi-yasli-kadini-hayattan-kopardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.