Öz Orman- İş Sendikası'ndan yangınlarla ilgili uyarı

Marmaris'te ikinci gününe giren orman yangın sürerken, Öz Orman- İş Sendikası bir bildirim yayımladı.
Onur Çetinkaya
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 10:40
Öz Orman- İş Sendikası'ndan yangınlarla ilgili uyarı

Bildirimde, Bugün yaşanan yangının benzer örneklerini yaşamamak adına farklı illerimizde, farklı ormanlık alanlarımızda ormanlık alanlar için giriş çıkışların yasaklanması gerektiğinin altını çiziyoruz. ifadesi kullanıldı.

''Düşmanlar ve terör unsurları var''

Terör unsurlarına dikkat çeken Öz Orman-İş Sendikası,''Türkiye'ye dönük zarar verici eylemler üzerinden ağababalarına yaranmak derdinde olan şirret, zillet, ihanet ve şiddet temalı terör örgütleri; orman yangınlarıyla kendilerini pazarlama/palazlandırma derdindedir.'' açıklamasında bulundu.

''Vatandaşlara uyarılarda bulunuldu''

'' Ormanlarımızda kötü niyet içermeyen, kast barındırmayan hatalardan dolayı yangın durumu oluştuğu gibi, günlük hayatın içinde birey ve kitlelerin ormanlık alanları (kır, gezi, piknik vb. amaçlarla) kullanması sırasında ve sonrasında da yangınlar söz konusu olabilmektedir.'' diyerek vatandaşlar uyarıldı.

''İşçilerin devamlılığı olmalı''

Orman yangınlarında mücadelede işçi devamlılığına dikkat çekildi.Sendika olarak,''Her zaman dile getirdiğimiz gibi bugün de aynı söylemleri tekrar etme gereği duyuyoruz. Geçici mevsimlik işçilerle orman mücadelesinde istenilen başarı elde edilemez.'' denildi.

''Ormanlara giriş çıkışlar yasaklanmalıdır''

Öz Orman- İş Sendikası son olarak,''Bütün bu uyarılarımız yeşil vatanın geleceğini güvence altına almak için teşkilatlarımızdan gelen tavsiyeleri ve notları gündeme taşıma hassasiyeti içerisinde olduk. Bugün yaşanan yangının benzer örneklerini yaşamamak adına farklı illerimizde, farklı ormanlık alanlarımızda ormanlık alanlar için giriş çıkışların yasaklanması gerektiğinin altını çiziyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1598568/oz-orman-is-sendikasindan-yanginlarla-ilgili-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.