KKTC'deki yangına müdahale sürüyor

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ormanlık ve dağlık alanda süren yangına karadan ve havadan müdahalenin devam ettiğini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 10:49
KKTC'deki yangına müdahale sürüyor

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 21 Haziran Salı günü Gazimağusa kentine bağlı Mersinlik ve Ağıllar köyleri arasında yer alan ormanlık ve dağlık alanda başlayan orman yangınına gece boyunca karadan müdahalenin devam ettiğini, koordinasyon içinde günün ilk ışıklarından itibaren havadan müdahalenin de tekrar başladığını bildirdi.

Ersin Tatar, Ardahan köyünde oluşturulan koordinasyon merkezinde orman yangınlarına dair operasyonları inceledi ve çalışmalarla ilgili olarak bilgiler aldı.

Koordinasyon merkezinde TAK’a (Türk Ajansı Kıbrıs) konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ilgili bütün birimlerin vazife başında olduğuna, büyük fedakarlık ve azimle yangınlara karşı mücadelenin karadan ve havadan devam ettiğine dikkat çekti.

Ersin Tatar, rüzgar sebebiyle gece boyunca Topçuköy ve Ardahan'da büyük bir kaygı yaşandığını belirtti.

Gece saat 03.00 dolaylarında bile traktörlerin çalıştığını ve yangınların Topçuköy ve Ardahan köylerine sıçramasının önüne geçildiğini ifade eden Ersin Tatar, Mersinlik köyünden tahliyesi yapılanların Kaplıca'da bulunan otele yerleştirildiğini açıkladı.

Ersin Tatar, Mersinlik-Topçuköy-Ardahan üçgeninde yaklaşık 7-8 kilometrelik bir alanın alevlerden etkilendiğini söyledi.

Yangının yer yer sürdüğü bilgisini paylaşan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, hem Türkiye'den hem de Kıbrıs Rum kesiminden yangın söndürme helikopterlerin ve yangın söndürme uçaklarının da havadan müdahaleye önemli katkı sağlandığını bildirdi.

"Maalesef büyük bir alan yandı"

Yangının büyük olduğuna dikkat çeken Ersin Tatar, gün içinde İsrail'den söndürme uçağının ve İngiliz Üslerinden helikopterlerin da orman yangınına müdahale çalışmalarına dahil olabileceğine işaret etti.

İlgili bütün birimlerin operasyonlarının devam ettiğini belirten Ersin Tatar, "Şiddetli rüzgar nedeniyle maalesef büyük bir alan yanmıştır. Bununla birlikte can kaybı olmaması tesellimizdir. Devletimiz tüm olanaklarıyla buradadır ve gereken yapılmaktadır, yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile 3 defa görüşme yaptığını hatırlatarak, Fethiye ve Marmaris yangınlarından ötürü Türkiye'ye "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1598592/kktcdeki-yangina-mudahale-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.