Mevlüt Çavuşoğlu: Yapıcı bir rol üstleniyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadeniz'de oluşturulması planlanan tahıl koridoruna ilişkin "Türkiye olarak yapıcı bir rol üstleniyoruz. Rusya'dan İstanbul'da planlanan toplantı için olumlu cevap veriyoruz." açıklamasında bulundu. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ise "Limanlardan tahıllar çıkartılmazsa ciddi bir açlığa sebep olacak" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 10:51
Mevlüt Çavuşoğlu: Yapıcı bir rol üstleniyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda Çavuşoğlu, tahıl koridoru ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Karadeniz'deki tahıl koridoru için Türkiye olarak yapıcı bir rol üstleniyoruz. Rusya'dan İstanbul'da planlanan toplantı için olumlu cevap veriyoruz. 

Ukrayna tahılının veya herhangi ürünün Rusya ve başka ülke tarafından alınıp illegal şekilde satılmasına da karşıyız. Türkiye olarak bize gelmesine de müsaade etmeyiz.

" NATO içinde güvenlik endişelerini karşılamalı"

İsveç ve Finlandiya'dan heyetler geldi biz beklentilerimizi yazılı olarak kendileriyle paylaştık. İbrahim Bey ve Sedat Bey NATO'dan beklentilerimizi açıkça söyledi. Bu iki ülke müttefik olmak istiyorsa NATO içinde güvenlik endişelerini karşılamalıdır. Özellikle NATO Zirvesi'nde terörizme odaklanacak bir oturum düzenlenmesini önemli buluyoruz.

"Ciddi bir açlığa sebep olacak"

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı bu savaşı muhtemel sonuçları konusunda istişareleri sürdüğüne dikkati çeken Bakan Elizabeth Truss, “Herhangi bir şekilde Ukrayna egemenliğini tekrar ele geçirene karşı duramayız, durmamalıyız. Bu vesileyle Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkiler güçlenerek ilerleyecektir” dedi. Truss, Türkiye ile sanayi ve enerji alanlarında çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss: "Sorun çözülmezse bu limanlardan tahıllar çıkartılmazsa ciddi bir açlığa sebep olacak"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1598630/mevlut-cavusoglu-yapici-bir-rol-ustleniyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.