Akıncı'dan irtifa rekoru

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu 45 bin 118 feete çıkarak yenilediğini duyurdu.
Ankara Masası
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 11:13
Akıncı'dan irtifa rekoru

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) yeni bir rekora imza attı.

" 20 saat 23 dakikalık uçuş"

Baykar'dan yeni rekora ilişkin yapılan açıklamada "Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere Savunma Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri huzurunda dayanım, yüksek irtifa ve yüksek hız testleri gerçekleştirmek için 21 Haziran'da havalanan Bayraktar AKINCI B, kendisine ait olan milli bir hava aracıyla ulaşılan en yüksek irtifa rekorunu üçüncü kez kırdı. Test kapsamında 45 bin 118 feet (13 bin 716 metre) irtifaya kadar yükselen Bayraktar AKINCI B, 20 saat 23 dakikalık uçuşun ardından Çorlu Hava Meydan Komutanlığındaki Bayraktar AKINCI Uçuş, Eğitim ve Test Merkezi'ne döndü." denildi.

"Sevdamız kuşun kanadında"

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da sosyal medya hesabından "Sevdamız kuşun kanadında, hayat sırrının suyunu bulutların zirvesinde ararken. AKINCI kendine ait olan milli havacılık irtifa rekorunu tekrar kırdı: 45.118 ft." paylaşımında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1598775/akincidan-irtifa-rekoru
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.