Mithat Sancar: Sanki HDP seçim yaklaşınca AKP'ye yaklaşacak gibi...

Seçimde HDP'nin AK Parti'ye yaklaşıp yaklaşmayacağı ile ilgili soru işaretlerine yanıt veren Mithat Sancar, "Sanki HDP seçim yaklaşınca AKP'ye yaklaşacak gibi..." diyerek, "HDP, AKP'ye kanmaz; psikolojik harp söylentileri bunlar" ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 11:21
Mithat Sancar: Sanki HDP seçim yaklaşınca AKP'ye yaklaşacak gibi...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Selahattin Demirtaş'la Edirne Cezaevi'nde görüşmesi hakkında "Sayın Demirtaş'la görüş alışverişinde bulunduk. Selahattin Demirtaş'ın yaklaşımı partimizden farklı değil. Kendisiyle kopukluk ya da iletişim sorunu yok" ifadelerini kullandı.

Her seçim döneminde Abdullah Öcalan ile ilgili tartışmaların olduğunu söyleyen Mithat Sancar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sanki HDP seçim yaklaşınca AKP'ye yaklaşacak gibi... Son 7 yıldır AKP'nin uygulamalar ortada. AKP HDP'ye yanaşacak, HDP de kanacak ve onun istediği tavrı alacak, bu psiklojik harp yöntemi temelden yanlıştır. Bunun bilerek yapıldığının farkındayız. Gemlik yürüyüşündeki amaç, bu meseleler yeniden gündeme geleceği için, uzun süredir de Öcalan'la görüşme yapılmadığı için, olağan hakkı olan görüşmelerin yeniden başlatılmasına gündeme getirmek. Bizim net talebimiz var. Tecrit hukuki değil, politik olarak da doğru değil, böyle sürmesinin Türkiye siyasetinde bulanıklaştırma aracı olarak kullanılması gerçeği ortada duruyor. Bunları biz gündeme getirmesek de başka amaçlarla başka çevreler gündeme getiriyor. Tevatür düzeyinde değil açık iletişim kanalıyla yürüsün tartışma diyoruz. 'Öcalan şunu yapacak' dedikodularını bir kenara bırakmanın yolu hakkı olan avukatlarıyla görüşmesi. İktidarın seçimlere doğru bunun araç olarak kullanılması ihtimali de aklından geçiyordur. Sanki Öcalan görüşme başladığında AKP'nin işini kolaylaştıracakmış gibi bir hava yayılıyor. Bu da doğru değil" dedi.

HDP'nin muhalefete herhangi bir dayatması olmadığının altını çizen HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "Muhalefete ilkeler konusunda kamuya açık görüşmeler önerdik. Biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin aday olacağını hiç konuşmadık. İlkeler üzerinden açık, şeffaf görüşme önerdik. Eğer ilkeler konusunda açık, şeffaf müzakere olmazsa kendi adayımızı çıkarırız." dedi.

"Ortak aday kapımız açık"

HDP'nin rolünün sadece sayısal olmadığına vurgu yapan Mithat Sancar, ortak aday kapısını açık tuttuklarını belirterek, seçimlerle ilgili yeni başlangıç inancını koruduklarını bildirdi.

"İktidarın yeni bir çözüm süreci başlatacağı ihtimalini görmüyoruz" ifadesini kullanan Mithat Sancar, muhalefetin de Kürt sorununun çözümü noktasında ne önerdiklerinin açık ve net olmadığını kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1598828/mithat-sancar-sanki-hdp-secim-yaklasinca-akpye-yaklasacak-gibi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.