Barbara Leaf: Türkiye'yi durdurmak için baskı yapıyoruz

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Yardımcısı Barbara Leaf, "Suriye'ye yeni bir operasyon gerçekleştirmesini engellemek için Türkiye'ye baskı yapıyoruz." dedi.
Mevlüt Peker
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 13:45
Barbara Leaf: Türkiye'yi durdurmak için baskı yapıyoruz

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu İlişkilerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Barbara Leaf, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde parlamenterlerin sorularını cevapladı.

Bakan Yardımcısı Barbara Leaf, "Türkiye hükümetine en üst seviyeden, 2019 yılının Ekim ayında imzalanan ve Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyon yapılmamasını belirten anlaşmaya saygı göstermesini bekliyoruz. Suriye'ye yeni bir operasyon gerçekleştirmesini engellemek için Türkiye'ye baskı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'li Bakan Yardımcısı Leaf, "Olası bir askeri operasyon bölgede yaşayanlar için bir felaket olur ve Amerika Birleşik Devletleri liderliğindeki koalisyonun Suriye'de terör örgütü DEAŞ'la mücadelesine de zarar verir" diye konuştu.

Son haftalarda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'ye askerî operasyon gerçekleştirilmesinin sinyalini vermiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası Menbiç ve Tel Rıfat bölgelerine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir operasyon düzenleneceği ileri sürülmüştü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1599205/barbara-leaf-turkiyeyi-durdurmak-icin-baski-yapiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.