Ayhan Sefer Üstün'den Ak Partili Mustafa Ataş'ın iddialarına yalanlama

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Ak Parti İstanbul milletvekili Mustafa Ataş’ın, Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık’tan ayrılış sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmelerin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare etmediği yönünde uyarıda bulunduğu söylemlerinin doğru olmadığını söyledi. Üstün, o dönem tüm İl ve İlçe Başkanı atamalarının Teşkilat Başkanı olan Ataş’ın önerileri Davutoğlu’nun onayı ile yapıldığını vurguladı.
Ersin Küçükbarak
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 15:16
Ayhan Sefer Üstün'den Ak Partili Mustafa Ataş'ın iddialarına yalanlama

Ayhan Sefer Üstün, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.
Ak Parti İstanbul milletvekili Mustafa Ataş’ın Davutoğlu’nu Başbakanlığı döneminde İl ve İlçe Başkanlığı atamaları noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare etmesi yönünde uyarıda bulunduğu iddiasını yalanlayan Üstün, “Ben böylesi bir beyanını ne gördüm ne duydum ne de benim yanımda oldu” dedi.
Üstün, bunu Ahmet Davutoğlu’na da sorduğunu belirterek, “Zinhar bana böyle bir beyanatı olmamıştır” şeklinde cevap aldığını kaydetti.
Ayhan Sefer Üstün, dedikoduların artması üzerine o dönemde Ak Parti Genel Başkanı olan Davutoğlu’nun Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ı yanına çağırarak herkesin içinde konuştuğunu ifade etti.
Üstün, o gün Davutoğlu ve Ataş arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı:

"Güya Sayın Davutoğlu teşkilatlarda kendi adamlarını getiriyormuş "

“Böylesi ağır dedikodular yayılmaya başladığı zaman biz de o zamanlar partinin yönetimindeyiz Sayın başbakan bir gün dedi ki Mustafa Ataş beye Kulağıma şöyle şeyler geliyor dedi. Güya Sayın Davutoğlu teşkilatlarda kendi adamlarını getiriyormuş, teşkilatlanıyormuş, örgütleniyormuş gibi şeyler duyuyorum siz de duyuyor musunuz dedi. O da insanların ağzı torba değil ki büzesiniz diyerek geçiştirmeye çalıştı. Yok yok dedi sen şimdi hazırlığını yap haftaya bu atadığımız ilçe başkanları ve il başkanlarıyla alakalı parti yönetimine bir sunum yapacaksın dedi. O da emredersiniz dedi. 1 hafta sonra sunum başladı."

"İl ilçe başkanı atamaları Mustafa Ataş'ın önerisi ile yapıldı"

" Şimdi soruyorum sana dedi bu zamana kadar kaç tane ilçe başkanı atamışım dedi. 120 civarı 122 mi ne. Peki ben bunların bir tanesini gördüm mü dedi. Görmediniz efendim dedi. Peki genel merkeze çağırdık mı bunları dedi. Çağırmadık efendim dedi. Kim atadı bunları dedi. Ben atadım dedi. Duyun arkadaşlar dedi. Peki kaç tane il başkanı atadık dedi.22 civarında da il başkanı atanmış. Peki hangi yöntemle atadık dedi. Ben önerdim siz de atadınız dedi. 

"Önerilerimiz çerçevesinde atama yapılıyor diye niye söylemiyorsun?"

"Atamadığımız oldu mu dedi. Bir tane oldu dedi. Neresi dedi Adıyaman dedi. Peki niye atamadığımızı da söyle bakalım dedi. Ne dedin sen dedi. Efendim bu arkadaşımızı öneriyoruz ama bizim de içimize sinmedi diye söylemedin mi dedi. Evet söyledim dedi. Şimdi manzara buyken dedi niye sen teşkilat başkanı olarak çıkıp da kardeşim böyle bir şey yok biz çalışıyoruz getiriyoruz ve sayın genel başkan da bizim önerilerimiz çerçevesinde atama yapılıyor diye niye söylemiyorsun dedi.”
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Mustafa Ataş’ın, Davutoğlu’nun sözleri üzerine sadece mahcup şekilde yere bakmakla yetindiğini anlattı.

"Bu dezenformasyon ve algı yönetimidir"

Üstün, “Olay böyle. Sayın Davutoğlu niye örgütlensin? Örgütlenmiş de kimi örgütlemiş? Dezenformasyon bu. Nasıl bir algı yönetimi? Buna niye ihtiyaç var? Niye kendi insanınız için bunu yaparsınız?” diye sordu.
Davutoğlu’nun Başbakan iken Cumhurbaşkanı ile kritik konularda istişare ettiğini belirten Üstün, kendilerinin Ak Parti’nin kurumsallaşmasını istemesine rağmen bazı çevrelerin “Ak Parti Erdoğan’ın evladıdır, malıdır” diye propaganda yaptığını aktardı.

"Davutoğlu sadece liyakatsiz atamalara karşı çıktı"

Üstün, yeri geldiğinde Davutoğlu’nun bir gün bile Hazine ve Maliye’de görev yapmamış kişilerin üst düzey göreve atanmasına yada devlet tecrübesi olmayanların vali yapılmasına karşı çıktığını ifade etti.
Gelinen noktada bakanların ve bürokratların bazı ailelerin talebi ya da Cumhurbaşkanının aile bireyleri tarafından atandığını ve devletin paylaşıldığını öne süren Üstün, “Böyle devlet yönetilir mi?” dedi.
Üstün, bu yüzden devletin ve kurumların çöktüğünü sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1599347/ayhan-sefer-ustunden-ak-partili-mustafa-atasin-iddialarina-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.