Gelecek Partisi'nden Yeneroğlu'na destek: "Emniyet Genel Müdürlüğü açıklaması bir muhtiradır"

Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Deva Partisi İstanbul milletvekiline karşı Emiyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamanın milli iradeye ve TBMM’ye karşı bir ‘muhtıra’ olduğunu belirterek, “Bu açıklamayı Türk Silahlı Kuvvetleri yapmış olsaydı biz bunun adını koyardık.Bu muhtıra derdik.Aynı şekilde elinde silahı olan başka bir kurumdan böyle bir açıklama olduğunda biz bunun adını koyamayacak mıyız?” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 16:13
Gelecek Partisi'nden Yeneroğlu'na destek: "Emniyet Genel Müdürlüğü açıklaması bir muhtiradır"

Ayhan Sefer Üstün, Ankara Masası Günden programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Üstün, polisin bir milletvekiline karşı takındığı tutumun Türkiye’nin otoriterleşmesini gösteren vahim bir tablo olduğunu söyledi.

Okumak için Türkiye’ye gelen Somali kökenli bir Türk vatandaşına gösterilen tavrı ayrımcılık ve ırkçılık olarak niteleyen Üstün , “Bunu lanetliyoruz” ifadesini kullandı.

 Üstün, bunun yıllardır yapılmak istenen Afrika Açılımına tekme vuran, tarumar eden bir yaklaşım olduğunun altını çizdi.

Polisin reklam tabelasının ancak yüzde 25’inin farklı bir dilde olabileceği gerekçesinin doğru olmadığını belirten Üstün,” 50 metre ileride Arabica Coffee House var. Şimdi burada nerede Türkçe kelime var ? Tamamı İngilizce. Dokunmuşlar mı? Hayır. İleride MCdonalds var. Dokunmuşlar mı? Hayır. Güçleri Bilal-i Habeşi’nin torunlarına yetiyor” şeklinde konuştu.

Ayhan Sefer Üstün, polis sıfatını taşımayan birisi milli iradeyi temsil eden bir milletvekiline ağza alınmayacak laflar ettiğine, parmak salladığına dikkati çekti.

“Bu gücü nereden alıyor?” diye soran Üstün, “Bu gücü yukarıdaki otoriterleşmeden alıyor. Beştepe’den , İçişleri Bakanlığı’ndan ve onun yansımalarından alıyor” dedi.

Üstün şöyle devam etti:

“Bu milli irade ve Meclis’e karşı bir muhtıradır”

“Üçüncü veçhe var. O çok daha üzerinde durulması gereken vahim bir olay Emniyet Genel Müdürlüğünün yaptığı bir açıklama. Bu ülkede meşru olarak kanunlarla iki kurumun silah taşıma yetkisi var.Birisi Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bir de Emniyet Genel Müdürlüğünün.Şimdi ben o Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasını okudum.Bu açıklamayı TSK yapmış olsaydı biz bunun adını koyardık.Bu muhtıra derdik.Aynı şekilde elinde silahı olan başka bir kurumdan böyle bir açıklama olduğunda biz bunun adını koyamayacak mıyız? Bu muhtıradır.Milli iradeye verilmiş,milletvekiline verilmiş,Meclis’e karşı verilmiş bir muhtıradır.”

“Muhtıra karşısında Mustafa Şentop bir çift laf etmedi”

“Bu muhtıra karşısında tepki göstermesi gereken Mustafa Şentop,bir çift laf etmedi.Biz bir milletvekilinin polise karşı yaptığı o çirkin eylemin hepimiz karşısında durduk ve kınadık.Şentop dakikasında açıklama yaptı.Senin kurumuna,seçilmiş milletvekiline milli iradeye bir genel müdürlük muhtıra veriyor,sen sesini çıkarmıyorsun.Nasıl utanmıyor musun? Yarın bunlar senin önüne geldiğinde ne cevap vereceksin,çocuklarına ne cevap vereceksin,arkadaşlarına ne cevap vereceksin?Yarın kaçak bakan gibi yoksa hiç toplum içine çıkmayacak mısınız? Böyle mi bir hayat yaşayacaksınız.Yarını düşünmüyor musunuz?”

“EGM açıklamasına karşı derhal TBMM Araştırma Komisyonu kurulmalı”

 “ Bu muhtıraya karşı meclis toplanmalı, tek yürek olmalı ve derhal önce araştırma komisyonu kurulmalı ardından da gerekli suç duyurusunda bulunulmalı.Bunu biz Meclis'ten bekliyoruz.Sayın Şentop'tan bekliyoruz,milli iradenin onurunu korumak adına.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1599408/gelecek-partisinden-yenerogluna-destek-emniyet-genel-mudurlugu-aciklamasi-bir-muhtiradir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.