Marmaris yangınının büyüklüğü! 280 futbol sahası...

Marmaris'te 21 Haziran Salı akşam saatlerinde başlayan ve 200 hektar alanda etkili olan orman yangınının yarattığı tahribat havadan görüntülendi. Bu, 7140 metrekare standart büyüklüğe sahip 280 futbol sahasına denk geliyor.
Mevlüt Peker
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 17:37
Marmaris yangınının büyüklüğü! 280 futbol sahası...

21 Haziran Salı akşam vakitlerinde başlayan ve 200 hektarın üzerinde alanda etkili olan orman yangınında alevlere üçüncü günü 14 adet uçak ve 20 adet helikopterle havadan; 1494 personel, 172 adet arazöz, 191 adet kamu kuruluşlarına ait araç, 17 adet dozer ve 39 adet iş makinesiyle karadan müdahale devam ediyor.

Havadan görüntülendi

Muğla ilinin Marmaris ilçesinde süren orman yangınının ilk başladığı bölge ile küle dönen ormanlık alanlar havadan işte böyle görüntülendi:

Bördübet Adalar mevkisinde 21 Haziran Salı günü akşamı henüz tespit edilemeyen sebeple başlayan orman yangınına karadan havadan ve havadan ekiplerin müdahaleleri sürüyor. Yangın söndürme ekipleri orman yangınlarını kontrol altına almak için insanüstü çaba sarf ediyor.

Ekiplerin söndürmek için yoğun olarak çalıştığı alevler, polis helikopterine binen gazetecilerin objektifinden havadan görüntülendi. Alevlerin geniş bir alana yayıldığı görülürken, küle dönen alanın büyüklüğü daha net görüntülendi.

Yeşilin siyaha döndüğü yangın bölgesine ait görüntülerde, Küfre Koyu, Yedi Adalar ve Bördübet mevkisi arasında yer alan yangının ilk başladığı alan da bulunuyor.

Görüntülerde, yoğun dumanlar arasında helikopter pilotlarının mücadelesi de dikkat çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1599614/marmaris-yangininin-buyuklugu-280-futbol-sahasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.