Zelensky: Büyük zafer! 30 yıldır bu anı bekledik

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde Ukrayna'ya aday statüsü verilmesini 30 yıldır beklediklerini kaydederek bunun bir zafer olduğu yönünde ifade kullandı.
Mevlüt Peker
|
24 Haziran 2022, Cuma - 11:00
Zelensky: Büyük zafer! 30 yıldır bu anı bekledik

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri liderleri tarafından Brüksel’de dün yapılan zirvede, adaylık için başvurusunda bulunan Moldova ve Ukrayna’ya “aday ülke” statüsü verilmesine karar verdi.

Ukraynalıların sevinçle karşıladığı bu karar esnasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy liderler zirvesine internet üzerinden bağlanarak katılım sağladı.

"Rus saldırılarına karşı atılabilecek en büyük adım"

Kararla ilgili duygularını Avrupa Birliği ülkelerinin liderlerine anlatan Volodimir Zelensky, “Devletimizin 30 yıllık bağımsızlığı için Ukrayna için en önemli kararlardan biri ancak bu karar sadece Ukrayna için geçerli değil. Bu, Avrupa’yı güçlendirmeye yönelik şuanda özgürlüğümüzü ve birliğimizi koruma yeteneğimizi sınayan Rus saldırıları bağlamında atılabilecek en büyük adımdır. Zirvedeki tüm Avrupa liderlerine teşekkür ederiz. Ellerinde silahlarıyla Ukrayna’yı savunan kahramanlarımıza, Avrupa’nın özgürlüğünü savunan herkese teşekkürler. Avrupa’nın yeni tarihini mümkün kıldığınız için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

"30 yıl bugünü bekledik"

Volodimir Zelensky "aday ülke" kararı sonrası sosyal medya platforma Twitter'da bulunan hesabından bazı mesajlar yayınladı.

Volodimir Zelenskiy, “Avrupa liderlerinin Ukrayna’ya aday ülke statüsü verme kararını takdir ediyorum. Charles Michel (Avrupa Devlet ve Hükûmet Başkanları Konseyi Başkanı), Ursula von der Leyen (Avrupa Komisyonu Başkanı) ve Avrupa liderlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Gece geç saatlerde bir başka sosyal medya hesabından kısa görüntülü mesaj paylaşan Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine saldırılarını devam ettirdiği 120 güne ve Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıl dönümüne vurgu yaparak, “Bu, Ukrayna ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde benzersiz ve tarihi bir andır. Ukrayna’nın geleceği AB’de. Bu bir zaferdir. 120 gün, 30 yıl bekledik” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1600724/zelensky-buyuk-zafer-30-yildir-bu-ani-bekledik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.