KKTC, orman yangınını kontrol altına aldı

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)'de Mersinlik köyü dolaylarında bulunan ormanlık alanda 21 Haziran Salı günü başlayan ve büyük bir alana yayılan alevlerin kontrol altına alındığı duyuruldu.
Mevlüt Peker
|
24 Haziran 2022, Cuma - 14:24
KKTC, orman yangınını kontrol altına aldı

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Polis Genel Müdürlüğüne bağlı İtfaiye Müdürü Ramadan Gürpınar, 4 gündür süren orman yangınının genel anlamıyla kontrol altına alındığını belirterek, "Ancak henüz bitmiş değil, henüz kesin bir şey diyemeyiz." ifadelerini kullandı.

Yanmış alanların sıkça kontrol edildiğini ve bu alanlarda yer yer ve zaman zaman parlamalar olduğunu, buradaki alev parçacıklarının yanmamış alanlara sıçramaması için özen gösterildiğini kaydeden Ramadan Gürpınar, karadan ve havadan çalışmaların devam ettiği bilgisini verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde tüm devlet kurumları yangına müdahalede bulunurken vatandaşlar da alevlerle mücadeleye destek olmaya çalışıyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, "En son canlı ateşi söndürüp soğutma çalışmalarına başlamadan önce yangın kontrol altına alındı' diyemeyiz." diye konuştu.

Bakan Dursun Oğuz, 5 yangın söndürme helikopteri ve 6 yangın söndürme uçağı olmak üzere alevlere toplam 11 hava aracıyla müdahale etmeyi sürdürdüklerini bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1601292/kktc-orman-yanginini-kontrol-altina-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.