Ümit Dikbayır'dan "Milletin Geçim Derdi-6" çalışması

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sayın Ümit Dikbayır, asgari ücretle geçinen ailenin bir aylık geçim sürecini konu alan "Milletin Geçim Derdi-6" çalışması kamuoyuyla paylaştı.
Ankara Masası
|
24 Haziran 2022, Cuma - 15:19
Ümit Dikbayır'dan "Milletin Geçim Derdi-6" çalışması

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sayın Ümit Dikbayır'ın, asgari ücretle geçinen bir ailenin ev ekonomisini anlatan "Milletin Geçim Derdi" çalışmasının altıncısını gerçekleştirdi.

Ailenin elektrik, su, yol masrafı gibi sabit giderlerini ayıran Dikbayır'ın elinde 792 lira para kaldı.

21 Haziran'da çekilen görüntülerde eşi Nigar Dikbayır'la marketten alışveriş yapan Ümit Dikbayır, bir önceki aya göre gerçekleşen fiyat artışlarını gözler önüne serdi.

"Millet size para yetiştiremiyor"

Videonun sonunda hükümetin 800 milyarlık ek bütçe talebini eleştiren Ümit Dikbayır " Ek bütçeyi niye istediğini anlamış değiliz. 6 ay önce 1 milyar olan bir üründen ortalama 250 lira bir vergi alınıyordu. Şimdi bu ürün 2 bin lira oldu, bu üründen aynı oranda 500 lira vergi alınıyor. Yani devlet 6 ay önce topladığı verginin 2 katını topluyor. Bu millet vereceği vergiyi veriyor. Bu millet size, yandaşlarınıza, müteahhitlerinize ve saçma sapan yatırımlarınıza para yetiştiremiyor. Siz şimdi onun için 880 milyar ek bütçe istiyorsunuz. Aslında durumun özeti bu." şeklinde konuştu.

Dikbayır, “Yeter artık bırakın gidin bu millet bir nefes alsın” çağrısında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1601409/umit-dikbayirdan-milletin-gecim-derdi-6-calismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.