Sertaç Eş: 128 milyar dolar duruyor olsa Erdoğan Selman'ı Türkiye'ye çağırmazdı

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bu kadar ihtiyacı olmasaydı Ankara'ya gelmezdi" dedi
Ecem Çetin
|
24 Haziran 2022, Cuma - 16:56
Sertaç Eş: 128 milyar dolar duruyor olsa Erdoğan Selman'ı Türkiye'ye çağırmazdı

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Ankara Masası Gündem Özel'de Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Türkiye ziyaretini değerlendiren Eş, "Suudi Arabistan'ın Türkiye'den her şeyi alması... Tarım ürünlerinden, gıda ürünlerinden tutunda bir çok teknik makineler kadar ihracat gamı geniş ama uygulamıyor engelliyor. Biden biraz daha yüklenir ve Suudi Arabistan Türkiye'ye ihtiyaç duyar. Küresel dengeler biraz daha onu aleyhine gelişir. Şu anda aleyhine. Suudi Arabistan'ın bölgesinde dayanışma içinde olması gerektiği çok net ve açık. Buna en çok ihtiyacı olan Suudi Arabistan. Bu kadar ihtiyacı olmasaydı Ankara'ya gelmezdi." ifadelerini kullandı. 

Eş, Muhammed bin Selman’ın yüzünde bir suçluluk psikolojisi olduğunu belirtti. 

Sertaç Eş, daha sonra şu ifadeleri kullandı: 

"Bir para gelecek mi, gelmeyecek"

"Bir fon gelecek mi gelmeyecek. Bir para gelecek mi, gelmeyecek. Öyle bir iz yok. Niye gelmeyecek? Suudi Arabistan diyor ki, önce Mısır ile barış. Önce emirliklerle barış. Bu üç ülke aynı zaman da irfan-ı müslimin örgütünü de terör örgütü olarak tanımlıyor. Bu üçlü ülkeye dikkat etmek lazım. Muhammed bin Selman, Mısır'ı ziyaret etti. 8 milyar dolarlık 14 tane anlaşma imzaladı."

"128 milyar dolar duruyor olsa Erdoğan Selman'ı Türkiye'ye çağırmazdı"

"Cumhurbaşkanının Muhammed bin Selman’ı Ankara'ya çağıracağını, karışılacağını hiç zannetmiyorum. Biden var, Türkiye'yi ihmal ediyor. 128 milyar dolar duruyor olsa, o ayrıntı olurdu. Buna Muhammed bin Selman’ında ihtiyacı var, Türkiye'nin de ihtiyacı var, Sayın Tayyip Erdoğan'ında ihtiyacı var. Niye ekonomi malum. Bizim petrolümüz yok. Kriz döneminde petrol fiyatları tavan yapmış durumunda. Keyfi en çok yerinde olan Rusya ve İran. Rusya, İran ve Suudi Arabistan körfez ülkeleri. Niye? Petrol yükseldikçe, kasalar doluyor. Türkiye'nin enerji ithalat bütçesi kabarıyor."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1601638/sertac-es-128-milyar-dolar-duruyor-olsa-erdogan-selmani-turkiyeye-cagirmazdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.