Marketi soyan gaspçı önce dayak yedi sonra kaçtı

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bir markete girerek kasadan 800 lira çalan gaspçı, market sahibi ve çevredeki vatandaşlar tarafından öldüresiye dövüldü. Bir anlık dalgınlıktan faydalanarak kaçan şahıs polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenilen şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
IHA-20200912AW112585
|
12 Eylül 2020, Cumartesi - 09:12
Marketi soyan gaspçı önce dayak yedi sonra kaçtı

Olay, Kağıthane ilçesine bağlı Çeliktepe Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; market sahibi H.N.H’nin arka tarafa geçmesini fırsat bilerek harekete geçen şüpheli şahıs, kasanın dışındaki 800 lirayı almak istedi. 

Gaspçıya meydan dayağı kamerada

Gaspçının kasaya elini uzattığını gören market sahibi duruma müdahale etti. Şüpheli ile market sahibi arasında arbede çıktı. Market sahibi şüphelinin direnmesi üzerine yumruk atmaya başladı. Kavga sürdüğü esnada sesleri duyan vatandaşlar ise koşarak markete geldi. Vatandaşların da yumruk attığı şahıs, bir anlık dalgınlıktan faydalanarak paralarla birlikte olay yerinden kaçtı. Yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Ekipler harekete geçti

Market sahibi H.N.H’nin ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede markete gelen Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşların ifadesini alarak güvenlik kamera görüntülerini inceledi. İncelemeler sonucunda şahsın kimliğini belirleyen polis, çevrede geniş kapsamlı çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında semti ablukaya alan Kağıthane polisi, eşkale uyan şahsın Çeliktepe Şairane Sokak üzerinde olduğunu fark etti.

Gaspçı 1 saat geçmeden yakalandı

Şahsın “dur” ihtarına uymaması ve kaçmaya başlaması üzerine kovalamaca başladı. Kısa süre sonra kıskıvrak yakalanan şahıs etkisiz hale getirilerek üst araması yapıldı. Yapılan aramada şahsın üzerinde 285 lira para bulundu. Paraya el koyan Kağıthane polisi ardından şahsı gözaltına aldı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Emre B, Gültepe Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.

Suç makinesi şahıs tutuklandı

Emniyette “yağma”, “kasten yaralama” ve “uyuşturucu madde ticareti yapmak ve sağlamak” gibi benzeri suçlardan 14 adet kaydı olduğu tespit edilen Emre B, sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/160181/marketi-soyan-gaspci-once-dayak-yedi-sonra-kacti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.