Tanju Özcan'dan tepki çeken sözler

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte koronadan hayatını kaybedenler için "Ölenlere baktığınızda, büyük bir çoğunluğu başka hastalıktan muzdarip olan, yaşı da oldukça ileri yaşta olan kişiler. Yani ölenlerin çok büyük çoğunluğu bir ayağı çukurda olan insanlardı" dedi.
Ankara Masası
|
12 Eylül 2020, Cumartesi - 11:31
Tanju Özcan'dan tepki çeken sözler
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, önceki gün kentteki yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Özcan, koronavirüsten hayatını kaybedenlerle ilgili soruya tepki toplayan bir cevap verdi.


"Bir ayakları çukurdaydı"

Gazetecilerin, “Koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden insanların defin işlerini mezarlık işleri müdürlüğü yapıyor. Kaç kişi defnedildiğine dair bir rakam paylaşabilir misiniz?” sorusu üzerine Özcan “Son olarak bir rakam alamadım ama herhalde valiliğin mi bir açıklaması vardı? Yerel basında okudum 40 civarında diye. Yani şöyle söyleyeyim ölenlere baktığınızda, büyük bir çoğunluğu başka hastalıktan muzdarip olan, yaşı da oldukça ileri yaşta olan kişiler. Yani ölenlerin çok büyük çoğunluğu bir ayağı çukurda olan insanlardı” diye konuştu.


"Rakamlara bakıp abartmayalım"

Özcan, “Dolayısıyla bu rakamlara bakıp çok abartmamak, panik yapmak gerekmiyor bana göre. Yani ilk vefat eden teyzemiz 86 yaşında Göynüklü bir teyzemizdi. Zaten çok doğal sebeplerden de hayatını kaybetmek üzereydi. Hatta yoğun bakımda yoğun bir tedavi uygulandı kendisine. Belki ömrü bile bir kaç gün ekstra uzatıldı bu şeyden dolayı” ifadesini kullandı.

(Yeni Şafak)
http://www.ankaramasasi.com/haber/160481/tanju-ozcandan-tepki-ceken-sozler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.