Müslüman Kante'nin iç acıtan anısı! Hediyesiyle alay edildi…

İsmi Avrupa'nın ve İngiltere Premier Ligi'nin en başarılı oyuncuları arasında zikredilen N'Golo Kante, futboldaki başarısı kadar iç acıtan yaşam öyküleriyle de dikkat çekiyor. Fransa Ligue 1'de (Caen) top koşturduğu yıllarda takım arkadaşı Felipe Saad, Müslüman futbolcuyla yaşadığı bir anıyı seneler sonra paylaştı.
Mevlüt Peker
|
27 Haziran 2022, Pazartesi - 20:53
Müslüman Kante'nin iç acıtan anısı! Hediyesiyle alay edildi…

Top kappa kabiliyeti, hızı ve çevikliğiyle Avrupa'nın en iyi oyuncuları arasında anılan N'Golo Kante, futbol kariyerini halen Chelsea'de devam ettiriyor.

Bir önceki sene Chelsea ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu tadan ünlü futbolcu, aynı zamanda yürek acıtan yaşam öyküsüyle gündemden düşmüyor.

N'Golo Kante'nin çocukluğu büyük sorumluluk altında geçti

Malili göçmen ve işçi bir ailenin evladı olan ve Paris'te dünyaya gelen N'Golo Kante, ufacık yaşlarda babasını kaybetti. Annesine ve dört kardeşine bakabilmek, evin geçimini sağlayabilmek için okula gitmedi, gidemedi. Uzun yıllar Paris kentinin banliyösünde kağıt toplayıcılığı yaptı. Kağıt, karton, cam şişe, plastik ve değerli olabilecek her çöpü elleriyle topluyor, çekçekiyle kilometrelerce taşıyordu. Dini, rengi ve fakirliği sebebiyle Fransa'da sıkça ırkçılığa ve aşağılamaya maruz kaldı.

N'Golo Kante'nin futbol ile tanışması

1998 Dünya Kupası N'Golo Kante'nin hayatı için de önemli bir dönüm noktası oldu. 6 yaşında çekçek ile Paris'i dolaşan Malili N'Golo Kante, hayatında görmediği bir kalabalıkla Paris meydanında karşılaştı.

Dünya Kupası finalinde Brezilya'yı 3-0 mağlup eden ve Dünya Kupası'nı kazanan Fransa'da büyük bir coşku vardı ve N'Golo Kante bu coşkuyu ağzı açık izlemişti.

N'Golo Kante, futbolun bu kadar çok insanı bir araya getiren yönüne ilk kez Paris meydanında tanık olmuştu. N'Golo Kante en çok da kupayı getiren 2 golün sahibi Zinedine Zidane'den ve Fransızların ona duyduğu saygıdan etkilenmişti.

Zinedine Zidane, N'Golo Kante gibi Kuzey Afrika'da kökleri olan bir futbolcuydu. Bu yüzden N'Golo Kante futbolcu olma hayali kurmaya başladı. N'Golo Kante'nin ilk durağı Boulogne oldu, ikinci durağı ise Fransa'nın köklü futbo takımı Caen idi.

N'Golo Kante'nin hediyesiyle alay ettiler

Fransız milli futbolcu N'Golo Kante'nin 2013-2015 yılları arasındaki takım arkadaşı Felipe Saad, seneler sonra N'Golo Kante ile ilgili bir anısını Bezilya basınıyla paylaştı.

Temmuz 2020'de profesyonel kariyerine nokta koyan Felipe Saad, UOL Sport'a mülakat verirken N'Golo Kante'nin iç parçalayan bir anısını aktardı. Brezilyalı savunma oyuncusu Felipe Saad, Müslüman futbolcu N'Golo Kante ile yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Doğum günü etkinliğime Caen'deki takım arkadaşlarımı davet ettim. Doğum günü etkinliğim için küçük bir restoran tutmuştum. Davet ettiğim herkes geldi. Daha sonra N'Golo Kante'yi aradım ve doğum günüme davet ettim. N'Golo Kante de bir kutu çikolata almış ve doğum günüme getirmiş.

Doğum günüm için o restoranda olan herkes N'Golo Kante'nin getirdiği hediye ile alay etti. N'Golo Kante çok utandı ve hediyesi için benden özür diledi. N'Golo Kante bana 'Şimdiye kadar kimse beni doğum gününe davet etmedi ve ben bir doğum gününe gelirken ne getirilir bilmiyordum' dedi.

N'Golo Kante hayatım boyunca tanıdığım en iyi kalpli insanlardan biridir. Onun gibi temiz yürekli insanlar artık futbol dünyasında çok yok. Televizyonda maç izlerken gördüğünüz N'Golo Kante nasıl bir insan ise, soyunma odasında da öyle, kendi hayatında da öyle. Hiçbir fark göremezsiniz. N'Golo Kante futbolculara bence çok iyi bir örnektir."

Fransa'nın Dünya Kupası'nı kaldırışına ve Fransızların şampiyonluk zaferine 6 yaşındayken tanık olan N'Golo Kante, 20 yıl sonra bu başarının tam ortasında yer aldı.

Fransa, 2018 Dünya Kupası'nda rakibi Hırvatistan'ı 4-2 farkla geçtiğinde N'Golo Kante o takımın kilit oyuncusuydu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1606089/musluman-kantenin-ic-acitan-anisi-hediyesiyle-alay-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.