Rodeoda facia! Boğa biniciyi öldürdü...

Meksika'da düzenlenen rodeo yarışmasında azgın boğanın boynuz darbelerine maruz kalan binici yaşamını yitirdi.
Mevlüt Peker
|
27 Haziran 2022, Pazartesi - 22:16
Rodeoda facia! Boğa biniciyi öldürdü...

Meksika’nın Morelos eyaletine bağlı Tejalpa kasabasında geçen cumartesi gecesi gerçekleştirilen rodeoda Ricardo Paredes Plascencia isimli 20 yaşındaki binici, azgın boğanın üzerinde kısa süre kaldıktan sonra düştü ve boğanın boynuz ve tekme darbelerine maruz kaldı. Sırtına ve başına aldığı sert darbeler sebebiyle ağır yaralanan 20 yaşındaki rodeocuya ilk müdahale, alandaki sağlık ekipleri tarafından yapıldı ve ardından hastaneye götürüldü. Hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşama tutunamayan genç rodeocu dün yaşamını yitirdi.

Meksika’da düzenlenen boğa güreşlerinde en son 18 Nisan'da 19 yaşında bir rodeocu boğanın boynuz darbeleri sebebiyle yaşamını yitirmiş, 22 Mayıs'ta da arenadan kaçan bir boğa 4 kişinin yaralanmasına yol açmıştı.

Meksika’da rodeo başta olmak üzere tüm boğa güreşleri Coahuila, Guerrero, Roo, Sonora ve Quintana eyaletleri ve en son da başkent Mexico City’de tamamen yasaklandı. Fakat Meksika'nın öteki eyaletlerinde geleneksel ve kültürel etkinlik olarak değerlendirilen boğa güreşleri gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1606117/rodeoda-facia-boga-biniciyi-oldurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.