Özkazanç,''Bizim asıl işimiz şarkıların hızlarını eşitlemektir''

Cem Adrian ile yaptığı ''Hüzün'' şarkısıyla beğeni kazanan DJ ve prodüktör Levent Özkazanç, Ankara Masası Yaşam Programında Gaye Derekaya'nın konuğu oldu. Başarılı Dj, eğlence hayatında yaşadığı zorlukları ve müzikle ilgili merak edilenleri anlattı.
Onur Çetinkaya
|
28 Haziran 2022, Salı - 15:46
Özkazanç,''Bizim asıl işimiz şarkıların hızlarını eşitlemektir''

Müziğin hep hayatında olduğunu söyleyen Özkazanç,lise yıllarında dj'liğe gittiği radyo programında ilgi duyduğunu söyledi.

DJ Özkazanç,'' Ortam o kadar çok hoşuma gitti ki,çok heveslendim.Futbolcuydum orada bir kariyer çizmeye başlamıştım,milli takım seviyesine doğru gidiyordum.İstediğim şeyin DJ'lik olduğuna karar verdim.'' dedi.

''Kulüp DJ'liği daha ilgimi çekti''

Levent Özkazanç,Radyo da başladığı Dj'lik mesleğine kulüp dj'liğinde devam etmesinin nedenini ise seyirci reaksiyonunun daha iyi olmasından dolayı olduğunu söyledi.

Özkazanç,''Radyo dj'liğinde insanların sizin çaldığınız şarkılara ne tepki verdiğini görmüyorsunuz ama mekanlarda çaldığnızda reaksiyonu çok farklı bir şey, eğlendiklerini görmek müthiş bir duygu.'' diye konuştu.

''Bizim asıl işimiz şarkıların hızlarını eşitlemektir''

Dışarıdan bakılınca dj'lerin işlerinin kolay olduğunu düşünüldüğünü dile getiren Dj Özkazanç,'' Müziği kapatıp açıyoruz zannediyorlar, alakası yok. Her şarkının kalp atışı gibi bir ritmi vardır, bizim asıl işimiz şarkıların hızlarını birbirlerine eşitlemektir'' dedi.

''DJ'liğin en büyük zorluğu çalışma saatleri'' 

Özkazanç, '' En büyük zorluğu çalışma saatleri, dj'ler ağırlıklı gece var .Doğal olarak çok geç saatlerde yatıyoruz.Temposu yoğun oluyor ama o enerji sizi ayakta tutuyor. Aşırı ışık ve sese de maruz kalıyoruz.En büyük sıkıntı sağlığa verdiği sıkıntı '' diye konuştu.

Dj'lik yaparken bir enstrüman bilgisine gerek duyulmayacağını söyleyen Özkazanç, kullandığınız cihazı bilmek zaten bir enstrüman kullanmak gibi bir şey, ekstra enstrümanla hiçbir alakası yok'' ifadesini kullandı.

''Cem Adrian bize çok yardımcı oldu'' 

Cem Adrian ile olan çalışmasıyla ilgili konuşan Dj,''Ben bir şarkı üzerinde çalışıyordum.Şarkı git gide planladığımdan başka bir yere evrilmeye başladı.Buna Türkçe vokal yapsak nasıl olur dedim.Bir ünlü okur,destek verirse şarkı daha iyi yerlere gider dedik,şarkının havasından da aklımıza ilk Cem Adriyan geldi.Açtık sorduk, sürecin her dakikasında bize çok yardımcı oldu'' şeklinde konuştu.

Performan sanatçılarının ruh haliyle ilgili de konuşan Özkazanç,''Ruh halim ne olursa olsun o start tuşuna bastıktan sonra unutuyorum.Müzik işin içine girdiği zaman ben enerjimi yakalıyorum. Reaksiyon alırsanız derdiniz tasanız kalmıyor.'' diye söyledi.

''Kadınlar DJ'liğe çok yakışıyor''

Kadınların Dj'likte her geçen gün arttığını da dile getiren başarılı Dj,''Dj kadın adaylarının olsun bende deneyeyim diye geleni görmedim,hep yönlerini çizmiş ne istediklerini biliyor olarak geliyorlar,çok yetenekliler.Olmaları da lazım,erkeklere yönelik bir iş değil.Çok yakışıyorlar.'' dedi.

Türkiye DJ'lik ne durumda

Levent Özkazanç,'' Aslında iyiyiz,dünyayı çok yakından takip ediyoruz.Teknoloji olarakta orada çıkan bir şey buraya çok hızlı geliyor.Ülkelere göre tarzlar fark ediyor.'' dedi. 

Başarılı sanatçı,hızla gelişen teknolojinin ise Dj'liğe katkısının iyi ve kötü yönlerinin olduğunu söyledi. 

Son olarak Dj'liği meslek edinmek isteyen gençlere,''Dj'liğe emek vererek bu işi öğrenmeleri tam donanım almadan başlarlarsa bu işte karşılaşacakları zorluklar fazla olur, yeteri donanımı alsınlar ki kimse üzmesin ''diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1609610/ozkazancbizim-asil-isimiz-sarkilarin-hizlarini-esitlemektir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.