ABD'den "Türkiye" açıklaması: Önemli adımlar atıldı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği hususunda Türkiye'nin kaygılarının çözümüne yönelik önemli adımlar attığını düşündüklerini savundu.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2022, Salı - 20:20
ABD'den "Türkiye" açıklaması: Önemli adımlar atıldı!

Almanya'dan İspanya'ya seyahat eden Amerikan Başkan Joe Biden ile aynı uçakta bulunan Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

Yarın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden arasında bir görüşme gerçekleşmesinin öngörüldüğünü ifade eden Jake Sullivan, "İki lider, ABD ile Türkiye arasındaki stratejik ve bölgesel konularda birlikte zaman harcama şansına sahip olacak. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği de görüşmede gündeme gelecektir ama ana odak olmasını beklemiyoruz." diye konuştu.

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği üzerine arabuluculuk yapmayacaklarını ancak İsveç ve Finlandiya'nın üye olmasının NATO'nun çıkarına olduğunu anlatmaya çalışacaklarını belirten ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin endişelerini çözmeye yönelik önemli adımlar attığına inanıyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin endişelerinin tamamen çözüleceğine ve bu ülkelerin NATO üyesi olacağına da inancımız tam." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1610058/abdden-turkiye-aciklamasi-onemli-adimlar-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.