İşte Rusya’nın Ukrayna’daki AVM’ye saldırı anı

Rusya’nın Ukrayna’nın Kremençuk şehrindeki alışveriş merkezine (AVM) düzenlediği füze saldırısına ait görüntüler ortaya çıktı.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2022, Salı - 23:22
İşte Rusya’nın Ukrayna’daki AVM’ye saldırı anı

Rusya’nın dün Ukrayna’nın Kremençuk şehrinde bulunan AVM’ye gerçekleştirdiği füze saldırısının güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı.

AVM yakınında yer alan bir parkın güvenlik kameralarından alınan görüntülerde, alışveriş merkezine gerçekleştirilen füze saldırısı esnasında füzelerden bir tanesinin parka düştüğü ve parkta bulunan sivil insanların büyük korku içinde etrafa kaçıştıkları görüldü. Bazı siviller ise park içindeki gölete atlayarak kendilerini korumaya çalıştı. Görüntüde parkta yürüyüş yapan bir babanın çocuğunu kucağına alıp ağaç altına sığındığı görülüyor.


Rusya, saldırıda alışveriş merkezi yakınındaki bir mühimmat deposunun hedef alındığını ileri sürürken; Ukrayna, alışveriş merkezi yakınında hiçbir şekilde mühimmat deposu ve benzeri bir deponun olmadığını bildirdi.

Alışveriş merkezine gerçekleştirilen füzeli saldırıda 18 Ukraynalı yaşamını yitirmiş, en az 59 Ukraynalı sivil yaralanmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, alışveriş merkezi içinde binin üzerinde sivilin bulunduğunu iddia etmiş, "Bu hedef dışı bir füze saldırısı değil, bu hesaplanmış bir Rus saldırısı" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1610415/iste-rusyanin-ukraynadaki-avmye-saldiri-ani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.