Selami Ünür: Mansur Yavaş'a haksızlık yapılıyor

İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür​, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın sel felaketinin yaşandığı gün 'ilçeye geç geldiği' iddialarına, dakika dakika yaşananları anlatarak yanıt verdi. Ünür "Mansur Başkanımıza haksızlık ediliyor, yanlış yapılıyor" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
30 Haziran 2022, Perşembe - 13:53
Selami Ünür: Mansur Yavaş'a haksızlık yapılıyor

İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür , Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

İki kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaşandığı günü anlatan Ünür, "50 yıldır Akyurt'ta yaşıyorum, böyle bir sele rast gelmedim" dedi.

Ünür, saha çalışmasının ardından evine geçtiğini, gelen telefon üzerine dışarı çıkmak istediğinde 30 cm suyla karşılaştığını belirtti.

Büyükşehirin sel günü üzerine düşeni yaptığının altını çizen Ünür "Akyurt’un girişindeki ışıkların olduğu yerde su birikmeye başlamıştı. ABB ekipleri oranın alt yapısını yaptığı için bir sıkıntı yaşanmadı. Menfezleri temizleyerek durumu bertaraf ettiler." dedi.

Yavaş saat kaçta Akyurt'a geldi?

Daha sonra ihbar üzerine bir kaç mahalleye gittiğini ve olayları yerinde incelediğini aktaran Ünür, tartışmalara konu olan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın ilçeye geliş sürecini ise dakika dakika anlattı.

Ünür "Uzunlar Mahallesi’nde sel olacağı ihbarı üzerine oraya gittik. Oradan dönüşte ASKİ’de görevli arkadaşlara ‘İçişleri Bakanımız buradadır, yağmurluğunuz var mı?” şekilinde telefon geldi. 18.35 gibi ben il başkanımız Yetkin Öztürk’ü aradım. 18.39’da Yüksel Arslan (ABB Özel Kalem Müdürü) başkanımızla iletişime geçtik. Bana ‘Mansur Başkanla birlikte Akyurt’ta geliyoruz’ dedi. 18.50’de Yüksel başkan beni tekrar aradı, Akyurt-Ankara yolu kapalı olduğundan navigasyon bunları Gür Mantar bölgesine yönlendirmiş, orada da sel var yollar kapalı. Mansur Yavaş’ın ifadesi, ‘önümüzden kamyon geçicince biz de geçtik’ dedi. Saat sekize bir kala Mansur Başkan, Akyurt Belediyesine intikal etti." şeklinde konuştu.

Ünür, bu konuda Mansur Yavaş'a haksızlık edildiğini sözlerine ekledi.

"İmkan, ihtimal vermiyorum, inanmıyorum"

28 Şubat sürecinde ailesiyle birlikte otobüsten atıldığını iddia eden Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'ın açıklamalarına tepki gösteren Ünür "Hilal Ayık’ın hellalleşme çıkışında fevri davrandığına eminim. Hilal Ayık 1987 doğumlu, 28 Şubat olduğunda 8-10 yaşlarındadır. Evleri şehir merkezine biraz uzaktır, o dönemde şoförlük yapanların hepsi Akyurt’un yerlisidir. Herkes birbirini tanır. O dönemde otobüse binip, Akyurt’ta giderken başı örtülü diye kimse tepki göstermez. Böyle bir şeye ben inanmıyorum. Böyle bir şey mümkün değil, yanlıştır. Hangi şoför indirdiyse, isim versin büyükleri devreye sokalım, helalleşsinler. Öyle şey mi olur mu? Akyurt’a, Akyurtlu’ya yapılan çok büyük haksızlıktır bu. Akyurt’un yerlisiyim, hanımefendinin kendisi de yerlisidir. Öyle bir şey olduğuna imkan, ihtimal vermiyorum, inanmıyorum." ifadelerini kullandı.

"Bir kaç belediye dışında ABB'yle sorun yaşayan yok"

Akyurt Belediyesi ile ABB arasındaki ilişkilerle alakalı ise Ünür "Nezaketten kimse bir şey kaybetmez. Bu ülkenin kucaklaşmaya ihtiyacı var, gerginliğe gerek yok. Birkaç ilçe belediye başkanı dışında, büyükşehir belediyesi hizmetlerinden sıkıntı yaşayan yok." diye konuştu.

Selami Ünür,  Mansur Yavaş'ın göreve geldikten sonra parti rozetini çıkardığını, ay yıldızlı bayrağı taşıyan bir rozet taktığını bildirdi.

İYİ Parti'nin oy oranı

İYİ Parti teşkilatı olarak Akyurt'ta yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Ünür, üye kayıtlarının çok iyi gittiğini, AK Parti'den istifa ederek partilerine geçişlerin olduğunu aktardı.

2019 seçimlerinde ittifak olarak çalışmada sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Ünür, daha tecrübe kazandıklarını söyledi.

Ünür, oy oranlarına da değinirken "Türkiye ortalamasında İYİ Parti yüzde 23-24 civarında. Akyurt’ta Türkiye’nin ortalamasıdır" dedi. Ünür, Millet İttifakı'nın adayının 13. Cumhurbaşkanı olacağını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1615227/selami-unur-mansur-yavasa-haksizlik-yapiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.