Usta oyuncu Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Ecem Çetin
|
30 Haziran 2022, Perşembe - 15:30
Usta oyuncu Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yeşilçam'ın efsanevi ismi usta oyuncu Cüneyt Arkın bugün son yolculuğuna uğurlandı. 

Ölümü ile tüm Türkiye'yi yasa boğan efsane jön için ilk tören Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı 

Arkın, arından öğlen namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

İş, sanat ve siyaset alanından bir çok isim efsane jönü son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Cenaze namazına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya , Arkın'ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır, sanatçılar Türkan Şoray, Müjdat Gezen, Mahmut Cevher, Nuri Alço, Burak Özçivit, Kerem Alışık, Tamer Yiğit, Serdar Gökhan ve usta oyuncunun yüzlerce hayranı katıldı.    

Arkın ile sayısız filmde rol alan Türkan Şoray, cenaze töreninde tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu

Müjdat Gezen yaşanan izdiham nedeniyle fenalaştı. Geçtiğimiz günlerde koronavirüsü atlatan Gezen'in, daha sonra kalabalıktan uzaklaşmak adına camiden ayrıldığı ve otomobiline yöneldiği öğrenildi.

Kerem Alışık, "Çok önemli büyük bir sanatçıydı. Hakikaten filmimiz koptu diyebilirim. Sokaklarda adı koşturduğumuz çocukluğumuz, içimizden bir parça koptu. Sıcak ekmek kokuları bıraktı gitti. Başımız sağ olsun milletçe. Mekanı cennet olsun" dedi.

Özçivit ise, "Hepimiz için çok önemli biriydi. Son görevimizi yapmaya geldik. Benim için onun yeri çok ayrı. En son 'Kuruluş Osman' da birlikte rol aldık. En zor süreçte bizim yanımızdaydı. Pandemi sürecinde o yaşta, o enerjisiyle kalktı geldi. Ekibi motive etti. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

Alço, "Cüneyt abi Türk sineması deyince ilk akla gelecek isimlerden biri. Türk sineması onun sayesinde var. 3 nesil Cüneyt Arkın'ı tanır. Sinemayı sevdiren yegane insandır. Onu erken kaybettik. Yeri doldurulamayacak bir insandı. Kendi emekleriyle bir yere gelen bir insandı. Kendi mesleğini bıraktı. Türk sineması varsa onun sayesinde var. Sinemayı gençlere çocuklara sevdiren tek insandı" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1615257/usta-oyuncu-cuneyt-arkin-son-yolculuguna-ugurlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.