Korkutan araştırma “ABD'de ölümler 3 katına çıkabilir"

Ankara Masası
|
20 Mayıs 2020, Çarşamba - 10:51
Korkutan araştırma “ABD'de ölümler 3 katına çıkabilir"

Washington Üniversitesi Eczacılık Fakültesi araştırmasında, Covid-19 kaynaklı ölümlerin yıl sonunda 3 katına ulaşabileceği öngörüldü

ABD’de yapılan bir araştırmada, yeni tip koronavirüs kaynaklı ölümlerin yıl sonuna kadar 3 katına çıkabileceği öngörüldü.

Washington Üniversitesi Ezcacılık Fakültesi Politika ve Ekonomi Enstitüsü tarafından yapılan araştırma, sosyal mesafe kuralları aylarca uygulamada kalsa bile, 2020 sonunda Covid-19 virüsünden ölenlerin sayısının 3 katına çıkacağını ortaya koydu.

Karşılaştırmalı sağlık sonuçları bağlamında yapılan araştırma, Covid-19 semptomları gösteren hastaların yüzde 1,3’ünün virüsten öldüğünü ve bunun kötü bir grip mevsiminde gripten ölenlere oranla 13 kat daha yüksek olduğunu gösterdi.

Araştırmada görevli sağlık ekonomisti Anirban Basu, "Eğer enfeksiyon ölüm oranı doğruysa, virüs sosyal mesafe kısıtlamaları gevşetilmeden önceki oranlarda yayılmaya devam etse bile, yıl sonunda 350 bin ila 1,2 milyon arasında Amerikalının Covid-19’dan yaşamını yitireceği anlamına gelir.'' dedi.

Grip kadar yayılırsa yarım milyon ABD’li ölebilir

Ölüm sayısının sadece çok ciddi halk sağlığı önlemleri ile azaltılabileceğini ifade eden Basu, "Aksi takdirde virüs, ABD nüfusunun yüzde 10’unu enfekte edebilen tipik bir grip kadar yayılması durumunda, yaklaşık yarım milyon Amerikalıyı öldürebilir." uyarısında bulundu.

Gerçek rakamlar çok daha yüksek

ABD’de resmi rakamlara göre, 1,5 milyondan fazla virüs vakasının görüldüğünü ve 90 binden fazla kişinin öldüğünü anımsatan Basu, virüsün gerçek etkilerinin bu rakamlardan daha yüksek olduğunu öne sürdü.

Ülkedeki 33 eyaletin, 116 değişik bölgesindeki vakaların incelendiği araştırmada, virüsün gripten çok daha bulaşıcı olduğu vurgulandı. Araştırmada, sosyal mesafe kurallarının gevşetilmesi durumunda tipik bir gribe göre çok daha fazla kişinin Covid-19’a yakalanacağı öngörülürken, elde edilen veriler ışığında, yıl sonuna kadar Amerikalıların yüzde 20’sinin enfekte olacağı tahmininde bulunuldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/16220/korkutan-arastirma-abdde-olumler-3-katina-cikabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.