Mansur Yavaş'tan su baskınında ölen vatandaş için başsağlığı mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkent Ankara'da etkili olan sağanak yağışa ve sonuçlarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Mansur Yavaş, Keçiören'de bodrum katında su baskını sonucu vefat eden Busenur Doğanay isimli vatandaş için de başsağlığı dileğinde bulundu.
Mevlüt Peker
|
01 Temmuz 2022, Cuma - 00:28
Mansur Yavaş'tan su baskınında ölen vatandaş için başsağlığı mesajı

Öğle saatlerinde başlayan, akşam saatlerine doğru şiddetini artıran sağanak yağış Başkent Ankara'da cadde ve sokakları göle çevirmiş, ev ve iş yerlerini su basmış, ekili alanlar zarar görmüş, trafikteki araçların sular altında kalmasına neden olmuştu.

Üzücü haber ise Keçiören ilçesinden gelmişti. Ankara Valisi Vasip Şahin, Keçiören'de bir binanın bodrum katına yağmur sularının dolması sonrası bir kadının cansız bedenine ulaşıldığını açıklamıştı. Vali Vasip Şahin dalgıçların cenazeyi çıkardıkları bilgisini vermişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, “Ankara Keçiören’de, saat 17 civarındaki yoğun yağış sonucunda su baskınına uğrayan bir eve ulaşıldığında, bir kişinin hayatını kaybetmiş olduğu anlaşılmıştır. Kayıp olan bir kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Başımız sağ olsun.” açıklamasında bulunmuştu.

Mansur Yavaş başsağlığı diledi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentteki sağanak yağışla ilgili sosyal medya platformu Twitter'daki şahsi hesabından paylaşımda bulundu.

Mansur Yavaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli Ankaralılar, bugün kentimizde Etimesgut, Yenimahalle ve Keçiören ilçelerimizde 1 saat içinde ortalama 20 kilogramlık kuvvetli ve gök gürültülü yağış gerçekleşti. Bu süreçte 15 kurtarma vakası dâhil 1024 olaya müdahale ettik.

Kentimizde yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1274 araç 3036 mesai arkadaşımız ile saha çalışmalarını sürdürmekteyiz.

Bugünkü sel felaketi sonucunda, Keçiören'de bulunan bir apartmanda -1. katta yaşayan bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Kentimizde sel felaketleri nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp yaralarımızı saracağız.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1627820/mansur-yavastan-su-baskininda-olen-vatandas-icin-bassagligi-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.