Ankara'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Son yağışlar Ankara Keçiören'de 'Anne boğuluyorum' diye yardım isteyen 21 yaşındaki Busenur Doğanay'ı hayattan kopardı. Busenur'un ölümüyle Ankara'daki sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi, 1 kişi ise halen kayıp. Siyasetçiler; geçmiş yönetim, aşırı yağış ve iklim değişikliği gerekçelerini öne sürüp birbirlerini suçlarken canlarımız gidiyor. Aşırı yağışlar sürerken Ankaralının siyasete değil çözüme ihtiyacı var.. ÇÖZÜN
Ankara Masası
|
01 Temmuz 2022, Cuma - 11:33
Ankara'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Ankara'da etkili olan yağışlar, cadde ve sokakları su göle çevirirken, bazı bölgelerde ise su baskınlarına neden oldu.

Su baskınları ve sellerin yaşandığı bölgelerden ise acı haberler geldi.

Önce Altındağ, sonra Akyurt derken, en son Keçiören'de 21 yaşındaki Busenur Doğanay'ın sel sularında boğularak, hayatını kaybettiğini öğrenildi.

Seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükselirken, bir kişi ise halen aranıyor.

Belediye ekipleri ve AFAD, selin yaşandığı bölgelere yardım için ulaşsa da vatandaş mağduriyetten şikayetçi.

Peki siyasetçiler ve yöneticiler, siyaset yapmayı bırakıp ne zaman çözüm için adım atacak? Ankara için afetlere karşı birlik olabilecek mi?

Karşılıklı açıklamalar;

"1274 araç 3036 mesai arkadaşımız ile sahadayız"

Mansur Yavaş dünkü yağışların ardından "Bugün kentimizde Etimesgut, Yenimahalle ve Keçiören ilçelerimizde 1 saat içinde ortalama 20 kilogramlık kuvvetli ve gök gürültülü yağış gerçekleşti. Bu süreçte 15 kurtarma vakası dâhil 1024 olaya müdahale ettik. Kentimizde yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1274 araç 3036 mesai arkadaşımız ile saha çalışmalarını sürdürmekteyiz." açıklamasını yaptı.

"Ankara'nın büyük bir altyapı sorunu var"

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise ABB'yi suçlarken "Maalesef önceki yağışlarda ve bugün yine uyarılarda bulunmamıza rağmen böyle acı bir olayı yaşadık. Yetkili kim varsa ASKİ, Büyükşehir herkes görevinin başında bulunsun, önlemler ivedilikle alınsın dedik. Ankara'nın büyük bir altyapı sorunu var.

Defalarca tekrarladık, gereken yapılsın, yağmur-kanal projesi tamamlansın, insanlarımızı kaybetmeyelim dedik. Fakat durum ortada. Zamanında temizlenmeyen mazgallar, rögarlar nedeniyle eksik olan bölgelere yenilerinin yapılmaması nedeniyle olanların yenilenmemesi nedeniyle kısa süreli bir yağış büyük felaketlere, can ve mal kayıplarına sebep oluyor. Biz ilçe belediyesi olarak her zaman üzerimize düşenden fazlasını yaptık ve yapıyoruz. Ekiplerimiz hala teyakkuzda ve çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrım yapmadan vatandaşlarımıza el uzatıyor, hizmetlerine koşuyoruz. Çünkü onların derdi sıkıntısı bizim derdimiz ve sıkıntımız. İnşallah bir daha böyle acılar, sıkıntılar yaşamayız. Temennimiz budur." paylaşımında bulundu.

"Anne boğuluyorum"

Ankara'nın Keçiören ilçesinde evini basan su nedeniyle hayatını kaybeden  20 yaşındaki Busenur Doğanay'ın da annesiyle konuşmaları ortaya çıktı.

İncirli Mahalle Muhtarı Bektaş Yener Çelik, olayın çok hızlı şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Komşuları açmaya çalışmış kapıyı ama açamamışlar. Tabi bizler de geldik ama olay çok önceden olmuştu. İtfaiye ve belediye ekipleri hemen geldi ama Allah rahmet eylesin, kızımızı kurtaramadık. Annesiyle görüşmüş, 'kapıyı açamıyorum boğazıma kadar su geldi' demiş. Komşular da inmiş ama onlarda boğulma tehlikesi geçirince geri çekilmişler" ifadelerini kullandı.

Yeniden yağış uyarısı

Ankara Valiliğinden bugün öğleden sonrası içinde yağış uyarısı yapılırken " Bugün öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1628245/ankaradaki-sel-felaketinde-olenlerin-sayisi-5e-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.