Sarıgül: Türk İş Başkanı bu rakamı nasıl onayladı?

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün brüt 6.471 TL, net 5.500,35 TL olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı.
Mevlüt Peker
|
01 Temmuz 2022, Cuma - 19:56
Sarıgül: Türk İş Başkanı bu rakamı nasıl onayladı?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından brüt 6.471 TL, net 5.500,35 TL olarak açıklanan asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, açlık sınırını açıklayan Türk İş Başkanı'nın bu rakamı nasıl onayladığını sordu.

Mustafa Sarıgül açıklamasında şunları söyledi:

"Türk-İş, 'Gıda enflasyonu haziranda %117'yi aştı. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 391 TL'ye, yoksulluk sınırı da 20 bin 818 TL'ye çıktı' diyor. Açlık sınırını şu anki rakamla 6 bin 391 TL olarak açıklıyor. Asgari ücret 5 bin 500 lira olarak açlık sınırının altında kalıyor. Türk İş Başkanı da o masada bunu onaylıyor. Sayın Başkan sendikacı mısınız? Ak Partinin yancısı mı? Düzeltemediyseniz, gücünüz yetmediyse hiç olmazsa şikâyet edin. 'Çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması bizim görevimizdir' diyen Sayın Çalışma Bakanı bu rakamla çalışanları enflasyon karşısında korumadığı gibi açlığa mahkûm etmiştir. Sayın Hazine ve Maliye Bakanı'nın dediği gibi çarklar zenginler için dönüyor. Çanlar Ak Parti için çalıyor. Bugünkü iktidar 84 milyonun değil 84 kişinin iktidarı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Asgari ücret, üç ayda bir açlık sınırının altında kalmayacak şekilde güncellenmelidir. Türkiye Değişim Partisi olarak, emeğin ve alın terinin yanında olmaya ve bu konuyu gündemde tutmaya ve takip etmeye devam edeceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1629765/sarigul-turk-is-baskani-bu-rakami-nasil-onayladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.