Türkiye ve Ermenistan anlaşmaya vardı

Sınır geçişlerinin hızlandırılması konusunda Türkiye ile Ermenistan uzlaşmaya vardı.
Mevlüt Peker
|
01 Temmuz 2022, Cuma - 21:02
Türkiye ve Ermenistan anlaşmaya vardı

"Türkiye ile Ermenistan Normalleşme Süreci" Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Hotel Bristol’da 4'üncü kez bir araya geldi. İki temsilci, Türkiye ve Ermenistan'ı ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının Türkiye ve Ermenistan sınırından hızlı geçişi hususunda anlaşma sağladı.

Türk heyetinin başında Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç yer aldı. Ermenistan ise toplantıya Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'n heyet başkanlığında katıldı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, müzakerelerde ilerleme kaydedildiği duyuruldu. Açıklamada Türkiye ve Ermenistan'ı ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının her iki ülkenin sınırlarından hızlı geçişi hususunda anlaşma sağlandığı bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi:
"Taraflar, sırasıyla Ermenistan ve Türkiye'yi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının Ermenistan-Türkiye kara sınırını mümkün olan en kısa sürede geçmelerinin sağlanması konusunda anlaştılar ve bu yönde gerekli süreçleri başlatmaya karar verdiler. Ermenistan ile Türkiye arasında direkt hava kargo taşımacılığının bir an önce hayata geçirilmesi konusunda da mutabakata varılmış ve bu doğrultuda gerekli süreçlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Ayrıca, iki ülke arasında tam çözüm hedefine ulaşmak için atılabilecek diğer muhtemel somut adımlar da tartışıldı. Son olarak taraflar, uzlaşma sürecini ön koşulsuz olarak sürdürme konusunda anlaştıklarını bir kez daha vurguladılar."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1629861/turkiye-ve-ermenistan-anlasmaya-vardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.