Başkent’te ‘Çiçeğim Takas’ uygulaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda insan odaklı ve çevreye duyarlı projeleri bir bir hayata geçiriyor.
Onur Çetinkaya
|
02 Temmuz 2022, Cumartesi - 13:48
Başkent’te ‘Çiçeğim Takas’ uygulaması

 Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdürlüğü ve ANFA Bitki Evi iş birliği ile Başkentte ‘Çiçeğim Takas’ uygulamasını ilk olarak Batıkent Metro İstasyonu’nda açtığı stant ile başlattı.

Proje metro ve Ankaray istasyonlarında devam edecek

ANKARAY ile Metro İstasyonlarında yaygınlaştırılacak stantlarla Başkentlilere ellerindeki çiçekleri ücretsiz takas etme imkânı sağlamayı amaçlayan ABB, 7 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 19.00’a kadar Batıkent Metro İstasyonu’nda kurulan takas noktasında hizmet verecek.

Uygulamayla birlikte Başkentlilerin evlerindeki çiçekleri çeşitlendirmesini, ellerinde olmayan çiçekleri bir başka çiçekle ücretsiz değiştirmesini ve başkalarıyla paylaşmasını hedeflediklerini ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Uygulama Şefi Burak Taşkesti, “Batıkent’ten sonra diğer ANKARAY ile Metro İstasyonlarında bu uygulamamız devam edecek.'' dedi.

Taşkesti,''Vatandaşlarımızın evlerinde fazla ya da bakıma ihtiyacı olan bitkilerin seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçeklerle ücretsiz değişimini yaparak bitki çeşitliliğini artırıyoruz. Vatandaşlarımız evlerindeki herhangi bir bitkisini getirip bizim standımızda bulunan çiçeklerden istediğini götürebiliyorlar. Dilerlerse torf ile birlikte toprak değişimi de yaptırabiliyorlar” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1630541/baskentte-cicegim-takas-uygulamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.