Ankaragücü kongresinde protokol krizi siyasi krize dönüştü

Ankaragücü'nün bugün gerçekleştirilen olağanüstü kongresinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yoğun ilgi gösterilirken, AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan ve AK Partililere yapılanlar tepki çekti. Özcan, yaşananlar nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Faruk Koca'yı eleştirdi. Yavaş'ın konuşması ve Akşener'in mesajı ise alkışlandı.
Ankara Masası
|
02 Temmuz 2022, Cumartesi - 18:08
Ankaragücü kongresinde protokol krizi siyasi krize dönüştü

ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Ankaragücü olağanüstü kongresine yaşanan protokol krizi damgası vurdu.

Kongreye Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın daveti üzerine AK Parti il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri katıldı. Ancak kongre sırasında AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın isminin anons edilmemesi üzerine protokol krizi yaşandı. 

Yaşananlar nedeniyle Özcan ve AK Partililer salonu terk etti. 

"Cumhurbaşkanımızın anılmaması zorumuza gitti"

Ankara Masası'na konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan "MKE Genel Başkanı'nın anıldığı bir yerde, Cumhurbaşkanımızın anılmaması zorumuza gitti. Cumhurbaşakanımızın bu kulüp üzerinde emeği var" dedi.

"Ankaragücü, bu kentin gururudur ve kimsenin ipoteğinde değildir"

Sosyal medya hesabından kongredeki tutumu eleştiren Hakan Han Özcan, Faruk Koca'ya tepki gösterdi. 

Özcan " Ankaragücü Olağanüstü Kongresinde Partimize ve Milletvekilerimize yönelik sergilenen nezaketsiz tutum ve saygı sınırlarını aşan tavrın öncelikle misafirperverlikle bağdaşmadığını ve böylesine köklü bir kulübe de asla yakışmadığını ifade ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini ifade etmekten imtina edenler Sn. Cumhurbaşkanımızın Ankara’ya katkılarına bir teşekkürü esirgeyenler bizlerin bulunduğu salonlarda ifadelerine tavırlarına dikkat etmelidirler. Ankaragücü taraftarlarıyla büyük bir caimadır, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yönetiminin böylesine köklü bir çınarı yakışıksız tavırlarıyla yıpratmaya hakkı yoktur, kınıyor ve nezakete davet ediyorum. Son olarak Ankaragücü, bu kentin gururudur ve kimsenin ipoteğinde değildir. Biz birileri için değil, sevdamız olduğu için Ankaragücümüzün yanındayız. Kişiler gider, Ankaragücü kalır." paylaşımında bulundu.

AK Partili bazı vekillerin ve belediye başkanlarının Faruk Koca'yla kongre salonundaki çekindiği fotoğrafları sildiği öğrenildi.

Yavaş yoğun ilgi gördü, Akşener alkışlandı

Kongrede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise kürsüye 'onurlandırmak üzere' ifadeleriyle çağrıldı.

Mansur Yavaş, konuşmasında "Ankaragücünde biz göreve geltikten sonra yönetim değişikliği olmuştu. o zaman kendileri ile yaptığım görüşmede yönetim kurulunda kim görev alırsa alsın bizim için en önemli şey Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak. Ankaragücü'nün tüzel kişiliğidir demiştim. Bir önceki yönetimle de güzel çalışmalar yaptık.Elimizden gelen desteği de yaptık. Ankaragücü, Ankara'nın en büyük markası. Ankaragücü'nün mutlaka siyaset üstü olması lazım. Öyle baktık, Ankaragücü söz konusu olunca bizim partimizde Ankara oluyor. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı geliyor ve bizim mutlaka bir hedefimizin olması lazım bunun içinde Ankara'yı bu konuda ayağa kaldırmamız lazım. Bize yakışan yüzüncü yılda Ankaragücü'nün şampiyon olmasıdır.Böyle bir kadro kurulursa verebileceğimiz desteği zaten vereceğiz. Azamisini vermek içinde kendi imkanlarımızla değil şehrin bütün imkanlarını seferber edip bu anlayışla elimizi taşın altına koyacağız bunun bilinmesini istiyorum." dedi.

Meral Akşener ise kongreye bir mesajla katılırken "Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Ancak yoğun programın sebebiyle aranızda olamayacağım. Ülkemizin içerisinde geçmiş olduğu bu zor günlerde, milletimizin yüzünü güldüren birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, bir nebze de olsa dertlerinden uzaklaştıran spor etkinlikleri hepimiz için büyük bir anlam kazanıyor. Bunun yanı sıra her çeşit spor faaliyetini Türk gençliğinin milli unsurlarının ana terbiyesinden sayan Atatürkümüzün vizyonuyla, genç sporcularımızın yetişmesine verdiğiniz destekle ülkemize, zeki, çevik ve ahlaklı nesiller yetişmesine çok değerli katkı sağlıyor. Yürekten inanıyorum ki tüm çalışmalarınız ve çabalarınızla, cumhuriyetimize yakışır güçlü zengin ve mutlu Türkiye’mizi el ele kol kola hep beraber inşa edeceğiz. Olağanüstü genel kurulunuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. En içten sevgi ve saygılarımla" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın konuşması ve Meral Akşener'in mesajı kongre üyeleri tarafından alkışlandı.

Yönetimde değişiklik

Ankaragücü yönetimde ise dikkat çeken değişikler yaşandığı gelen bilgiler arasında.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1630767/ankaragucu-kongresinde-protokol-krizi-siyasi-krize-donustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.