Ticaret Odası Başkanı, Fuat Oktay'ın karşısında açtı ağzını, yumdu gözünü!

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası'nda Kilis'te ve Doğu illerinde göçmen nüfusuna dikkat çekti.
Mevlüt Peker
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 11:18
Ticaret Odası Başkanı, Fuat Oktay'ın karşısında açtı ağzını, yumdu gözünü!

Ekonomik sorunların hemen ardından Türkiye’nin gündeminde ikinci sırada bulunan göçmen sorunu TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Ekonomi Şurası’nın da gündemine taşındı. Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanların katılımıyla gerçekleştirilen Ekonomi Şurası’nda Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı çarpıcı bir konuşma yaptı.

"Dışarıdaki düşmanlarımıza fırsat yaratabilecek bir nüfus değişimi..."

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Kilis başta olmak üzere Şanlıurfa, Gaziantep ve Suriye sınırındaki tüm kentlerde demografik yapıya ilişkin şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız Suriyelilerin gelmesiyle belediyemizin sağladığı imkanlara ulaşmakta sorun yaşamaya başlamışlardır. Kilis ve Reyhanlı’ya yolunuz düşerse her mesleği icra edenin Suriyeliler tarafından edildiğini görmüş olacaksınız. Yüksek enflasyonla karşı karşıya kaldığımız bu dönemde Suriye esnafı ile de rekabet edebilmemiz mümkün değildir. Suriyelilerin doğum oranına baktığımızda Türk doğum oranının iki buçuk katından fazladır. İlköğretim okullarımızda Suriyeli çocuk sayısı Türk çocuk sayısı ile eşitlenmiştir. Artık işyerleri, dükkan tabelaları iki dilde birden yazmaktadır. Kaygımız gelecekte özellikle Gaziantep, Urfa, Hatay, Kilis bölgelerinde dışarıdaki düşmanlarımıza fırsat yaratabilecek bir nüfus değişiminin söz konusu olabilmesidir. İleride özgürlükler adı altında kışkırtılmaya müsait bir Arap toplumunun kışkırtılmaya çalışılan bir bölge olması korkusunu yaşamaktayız. Kilis ve Reyhanlı başta olmak üzere Türk nüfusunun Batıya göçünü engellemek, demografik yapının bozulmasının önüne geçmek için artı yatırım ve teşvikler acilen bu bölgelere sağlanmalıdır."

Kayıt altında bulunan Suriyelilerin nüfusa oranla en yoğun olduğu kent yüzde 38,5 ile Kilis. Kilis’te 145 bin 826 Türk vatandaşı bulunurken, Türkleri 91 bin 280 ile Suriyeliler takip ediyor. Kilis’ten sonra Suriyelilerin kent nüfusuna oranla en yoğun olduğu ikinci şehir ise 463 bin 968 ile Gaziantep, 406 bin 443 kişi ile Hatay takip ediyor. En çok Suriyelinin yaşadığı kent ise 546 bin 588 kişi ile İstanbul.

Egemenlik mücadelesi...

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı'nın "Kaygımız gelecekte özellikle Gaziantep, Urfa, Hatay, Kilis bölgelerinde dışarıdaki düşmanlarımıza fırsat yaratabilecek bir nüfus değişiminin söz konusu olabilmesidir. İleride özgürlükler adı altında kışkırtılmaya müsait bir Arap toplumunun kışkırtılmaya çalışılan bir bölge olması korkusunu yaşamaktayız." çıkışına dikkat çeken Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, Ermeni Soykırımı yalanında olduğu gibi yakın tarihte Türkiye'nin egemenlik mücadelesi içinde olabileceğini belirtti.

İlay Aksoy paylaşımında, "Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve 5 bakanın önünde yaptığı konuşmayı keşke biraz ciddiyetle dinleseydiler, zira çok yakın tarihte yeni Ermeni Soykırım yalanlarıyla ve egemenlik mücadelesi içinde bulunacağımızı belki az da olsa anlardılar!" ifadesini kullandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1632167/ticaret-odasi-baskani-fuat-oktayin-karsisinda-acti-agzini-yumdu-gozunu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.