RTÜK son kez uyardı !

RTÜK şiddet içerikli görüntülere ilişkin son kez uyarıda bulundu.
Ankara Masası
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 12:59
RTÜK son kez uyardı !

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) görevli meslek uzmanlarınca yapılan içerik analizlerinde şiddet içeren görüntülerin ekranlarda çok fazla yer aldığının tespit edildiği belirtildi.

Tespitlerin ardından RTÜK haber bültenleri başta olmak üzere şiddet içerikli yayınlara yönelik uyarı niteliğinde açıklamada bulundu.

RTÜK’den yapılan açıklamada “Bugüne kadar genel izleyici kategorisinde görülen ve özel bir uyarıcı akıllı işaret kullanılmayan haberlerde, son zamanlarda şiddet görüntülerinin sıklıkla yer alması, ne yazık ki ailece izlenen bültenlerde, şiddet görüntülerini içeren haberlerin ağırlık kazanması yeni bir düzenlemeyi zorunlu kılmıştır" denildi.

“Reyting kaygısı asla insanlık onurunun önüne geçmemelidir”

RTÜK Şiddet içerikli görüntülerin insanların güvenlik algılarını değiştirdiğine vurgu yaparak şu açıklamayı yaptı; “Reyting kaygısı asla insanlık onurunun önüne geçmemelidir. Cinayet, kavga ve kötümser olayları haberleştirmek ve bu görüntüleri hiçbir elemeden geçirmeden olduğu gibi yayınlamak hem ülkemize hem de milletimize büyük bir haksızlıktır. Televizyonlarda bu kadar yoğun olarak karşımıza çıkan şiddet, maalesef toplumun tamamını kuşatmış gibi gösterilmekte ve insanların yaşamındaki güvenlik algılarını değiştirmektedir.”

RTÜK’ün açıklamasında, şiddetle alakalı yayınların titizlikle takip edileceği belirtilerek “Bu bilgilendirme, Üst Kurul olarak daha önce defalarca yaptığımız hatırlatmalarımızın ardından yayıncılarımıza son kez ikazımızdır” ifadeleriyle yayıncılara uyarı yapıldı. RTÜK’ün ekranları şiddetten arındırmak için yalnızca cezalandırma değil her türlü mücadeleyi gösterdiği dile getirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1632344/rtuk-son-kez-uyardi-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.