ABD: Çin, Ay'ı ele geçirecek!

Ekonomi başta olmak üzere Amerika ve Çin arasında hemen hemen her alanda rekabet bulunuyor. Rekabet Dünya'nın sınırlarını aştı ve ABD, Çin'in Ay'ı ele geçirmeye çalıştığı suçlamasında bulundu.
Mevlüt Peker
|
05 Temmuz 2022, Salı - 11:22
ABD: Çin, Ay'ı ele geçirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin arası, NASA (ABD Havacılık ve Uzay Ajansı) Başkanı Bill Nelson'un, "Çin, askeri bir programın parçası olarak Ay'ı ele geçirmeye çalışıyor." iddiasıyla bir kez daha gerildi.

NASA Başkanı Bill Nelson, 2 Temmuz Cumartesi günü Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild'e bulunduğu beyanatta, "Çin'in Ay'a inip 'Artık Ay bizim, siz uzak durun' demesinden gerçek manada çok endişeliyiz" diyerek Çin'e "Ay'ı işgal etmeye çalışıyor" suçlamasında bulundu.

ABD uzay ajansının şefi, Çin'in uzay programının temelinin askeri olduğunu, diğer ülkelerden teknoloji ve fikir çaldığını iddia etti.

Çin'den NASA şefine sert tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian ise NASA Başkanı Bill Nelson'ın iddialarına şu şekilde tepki gösterdi:

"Bu, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi başkanının gerçekleri görmezden gelmesi ve Çin hakkında sorumsuzca konuşması ilk değil. ABD, Çin'in normal ve makul dış uzay çabalarına karşı sürekli bir karalama kampanyası yürütüyor. Çin bu tür sorumsuz açıklamalara kesinlikle karşı çıkıyor. 

Çin, her zaman uzayda insanlık için ortak bir geleceğin inşasını destekledi ve uzayda herhangi bir silahlanma yarışına karşı çıktı. Çin'in Ay'ı ele geçirmek gibi bir niyeti asla söz konusu bile değildir."

NASA'nın Ay ile ilgili planı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı, "Artemis Programı" çerçevesinde 2024 yılında mürettebatlı bir uzay aracını Ay'ın yörüngesine göndermeyi, 2025 yılına kadar da Ay'ın güney kutbuna mürettebatlı uzay aracıyla iniş yapmayı planlıyor.

Uzay yarışında son 10 sene hızını iyice artıran ve Ay'ın keşfine odaklananan Çin, Ay'a ilk mürettebatsız inişini 2013 yılında gerçekleştirmişti. Yaklaşık 10 sene sonra Ay'a insanlı uçuş gerçekleştirmeyi hedefleyen Çin, Ay'ın güney kutbuna da mürettebatsız görevler gerçekleştirmeyi planlıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1635354/abd-cin-ayi-ele-gecirecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.