İzmir Menderes Belediyesi'nde rüşvet operasyonu

İzmir Menderes Belediyesinde yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, belediye meclis üyesi ve bir otelin müdürü ile bir mimarlık şirketi sahibi gözaltına alındı.
Onur Çetinkaya
|
05 Temmuz 2022, Salı - 13:57
İzmir Menderes Belediyesi'nde rüşvet operasyonu

İzmir Menderes Belediyesi bünyesinde, yolsuzluk soruşturması başlatıldı.

Çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinde usulsüzlükler yapıldığı iddia edilen olayda, 10 milyon liralık kamu zararı ortaya çıktı.

Aralarında Menderes Belediye Temizlik İşleri Müdürü ve Yazı İşleri Müdürünün de bulunduğu 26 çalışana 'ihaleye fesat karıştırma' suçu kapsamında eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şüphelilerden 24'ü yakalanıp gözaltına alınırken, 2 firari için yakalama çalışması başlatıldı.

Belediye başkanı rüşvet aldı iddiası

Belediyedeki yolsuzluk soruşturması kapsamında ulaşılan belgeler ile CHP'li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Menderes Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ertan Güleç'in İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Özdere'de inşaatı süren 5 yıldızlı otelin imar planına aykırı şekilde yapımına göz yummaları karşısında, Bodrum'da bulunan iki billanın aracılar kullanılarak rüşvet olarak aldıkları tespit edildi.

Kayalar gözaltına alındı

Villayı rüşvet olarak veren mimarlık şirketinin sahibi, villayı rüşvet olarak veren otel müdürü ile Kayalar ve Güleç de gözaltına alındı.

Başkan iddiaları yalanladı

Gözaltına alındığına ilişkin çıkan haberlerin ardından yazılı açıklama yapan Kayalar, gözaltı iddasını yalanladı.

Kayalar,''Bazı basın yayın kuruluşlarında hakkımda yer alan şahsıma adli işlem uygulandığına dair haberlerin herhangi bir gerçeklik payı yoktur. Soruşturma kapsamında ifademe başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğüne gelip görevimizi yerine getirdik. Yapılan operasyonla ilgili adli süreç devam etmekte olup, süreci yakından takip ediyoruz." ifadesine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1635603/izmir-menderes-belediyesinde-rusvet-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.