Raşit Burkay Özgün: Mansur Yavaş'ın muhtarlarda telefonu var

İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanı Raşit Burkay Özgün, ABB Başkanlığına Mansur Yavaş'ın gelmesiyle belediye hizmetlerine ulaşmanın daha kolaylaştığını söyledi. Özgün, muhtarlarda Mansur Yavaş'ın telefonunun olduğunu belirterek "Bundan önceki belediye başkanına ulaşma şansı yoktu. 50-60 tane korumayla ilçemize gelir, 3-5 top dağıtır, iki esnafla sohbet eder giderdi. Bu yönetim biçiminden daire başkanının reddettiği hizmeti, büyükşehir belediye başkanından isteme özgüvenine sahip muhtarlar var şuan." diye konuştu.
Ankara Masası
|
05 Temmuz 2022, Salı - 13:13
 Raşit Burkay Özgün: Mansur Yavaş'ın muhtarlarda telefonu var

İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanı Raşit Burkay Özgün, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

AK Parti'nin büyük oy  farkıyla seçim kazandığı Çubuk'la ilgili açıklamalarda bulunan Raşit Burkay Özgün, 2018 seçimlerinden bugüne tablonun değiştiğini söyledi.

Altılı masanın Çubuk'ta karşılık bulduğunu aktaran Özgün, ekonomideki gelişmelerin ise oy oranlarını etkilediğini bildirdi.

Özgün "Doğru adaylar, doğru stratejiler oy kazandıracaktır. Rehavete kapılmadan iktidar olmak için çalışmalıyız." diye konuştu.

" Çubuk’ta her şey değişmiş"

"İlçede milliyetçi ve muhafazakar bir seçmen kitlesi var. AK Parti’nin yüksek oy almasının nedeni de budur." diyen  Raşit Burkay Özgün "2018 seçimlerine gittiğimizde uzanacak el bulamıyorduk. Köylere gittiğimiz de herkes muhtar odalarına kaçıyordu. 2019 seçimlerinde de biraz kırılma vardı ama yine görülmüyorduk.

Çubuk aynı Çubuk, parti aynı parti, bugün sahaya indiğimizde Çubuk’ta her şey değişmiş. İYİ Parti şu an Çubuk’ta ciddi teveccüh görüyor.

Genel Başkanımız Meral Akşener’in lider olarak sahada yer alması, halk ile temas etmesi bu değişimde etkili." dedi.

"Çubuk ekonomisine ciddi zarar verdi"

Çubuk ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu belirten Özgün, enflasyondaki artışın ise esnafı derinden etkilediğini vurguladı.

Özgün, havalimanı kenarında hayvancılık yapan bazı çiftliklerin koku yaptığı gerekçesiyle kaldırılmasının Çubuk ekonomisine ciddi zarar verdiğini de bildirdi.

İş ve sosyal yardım taleplerinde bir patlama yaşandığını söyleyen Özgün "Ben kendimi İş-Kur bölge sorumlusu gibi hissediyorum. Her gün 15 tane CV geliyor. Çubuk’ta yardım talepleri çaresizliğe dönüşmüş durumda." diye konuştu.

"Muhtarlarda Mansur Yavaş'ın telefon numarası var"

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çubuk Belediyesi arasındaki ikili ilişkilere de değinen  Raşit Burkay Özgün, iletişim eksikliği olduğunu söyledi.

Özgün, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş'ın partisinin baskılarıyla Mansur Yavaş'a mesafeli durmaya çalıştığını iddia etti.

"Büyükşehir’in hizmetlerini sevk ve koordinasyon etmesi gereken ilçe belediye başkanıdır. İstişare toplantılarına katılmadan bu sağlanabilir mi? Mansur Yavaş’ın AK Partili belediyelerle arası iyi. AK Partili belediyelerin Mansur Yavaş’la arası kötü." diyen Özgün, sözlerine şöyle devam etti;

77 kırsal, 7 tane merkez mahalle, 84 tane mahalle muhtarım var. Bir çoğu ikinci üçüncü dönemini yapan muhtarlar. Muhtarlar eskiden daire başkanına ulaşamıyoruz diyorlar. şimdi daire başkanı işiniz yapmam dediği zaman hepsinin telefonunda Mansur beyin telefonu var. Mansur Yavaş olmazsa bile Özel Kalem Müdürü Yüksel Arslan beyin telefon numarası var. Arandıklarında cevap veriyor. Yani bir daire başkanı, muhtarın hizmet istediğini reddettiği zaman, muhtar belediye başkanını arıyor.

Bundan önceki belediye başkanına ulaşma şansı yoktu.  50-60 tane korumayla ilçemize gelir, yanına gidemezsin, 3-5 top dağıtır, iki esnafla sohbet eder giderdi. Bu yönetim biçiminden daire başkanının reddettiği hizmeti, büyükşehir belediye başkanından isteme özgüvenine sahip muhtarlar var şuan.

"Yavaş'a haksızlık yapılıyor"

Mansur Yavaş’ın Çubuk'ta yaptığı hizmetlerden bahseden Raşit Burkay Özgün "Algı belediyeciliği, sosyal medya belediyeciliği sözleri nasıl dudaktan çıkıyor anlamıyorum. Bunu söyleyenler inanarak söylemiyordur. Yavaş’a algı belediyeciliği yapıyor demek haksızlıktır." şeklinde konuştu.

Köy ziyareti sırasında Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı yapılması için bir köylünün baskı yaptığı anları anlattı.

Yatırımlar bakanlık yardımlarıyla yapılıyor

Çubuk Belediyesinin bakanlık yardımıyla ilçeye yatırım yapmaya çalıştığını ifade eden Özgün, belediye bütçesiyle ise bir pazar yerinin ve bazı bölgelerde asfalt çalışması yürütüldüğünü belirtti.

Özgün, Çubuk çiftçisinin zor durumda olduğunu "solunum cihazına bağlılar" ifadeleriyle anlattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1635607/rasit-burkay-ozgun-mansur-yavasin-muhtarlarda-telefonu-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.