Kırkpınar başpehlivanının başarı sırrı: Eşek ile güreş

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin sahibi olan Cengizhan Şimşek'in eşek ile yaptığı "supleks" hareketinin görüntüleri ortaya çıktı.
Mevlüt Peker
|
05 Temmuz 2022, Salı - 16:23
Kırkpınar başpehlivanının başarı sırrı: Eşek ile güreş

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık karşılaşmalarında Mustafa Taş'ı yenerek altın kemer sahibi olan Cengizhan Şimşek'in eşek ile yaptığı "supleks" hereketi gündem oldu.

Edirne’de 1 Temmuz 2022 Cuma günü küçük boy kategorilerinde yer alan pehlivanların güreşleriyle başlayan, 3 Temmuz 2022 Pazar gününe kadar farklı boy kategorilerinde yer alan 2475 pehlivanın kıran kırana güreştiği müsabakalarda son gün rakibini yenen Cengizhan Şimşek başpehlivan olmuş ve altın kemeri almıştı. Cengizhan Şimşek’in altın kemeri kazanması sonrası sosyal medyada paylaşılan bir görüntü gündeme oturdu.

Cengizhan Şimşek’in 2 sene önce antrenman yaptığı esnada bir eşeğin karın bölgesinden tutup "supleks" ismi verilen hareketle kaldırmaya çalıştığı görüntüler ortaya çıktı.

Eşeğe supleks hareketi ise akıllara, Cengizhan Şimşek’in finale gelmeden önce karşılaştığı eski başpehlivan Orhan Okulu'yu da "supleks" oyunuyla yenmesini getirdi.

Cengizhan Şimşek’in eşek ile antrenmanı, "başarıya giden sırrı" olarak yorumlandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1635897/kirkpinar-baspehlivaninin-basari-sirri-esek-ile-gures
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.