Soylu’dan İmamoğlu’na: Cehalet, şımarıklık...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlarının Türkiye’deki yabancı büyükelçilerle yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı iznine bağlanması ile ilgili "Merkezi idarenin çürümüşlüğünü gösteriyor" demişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz çadır devleti değiliz de bulunduğu yeri çadır kurumu olarak nitelendirenler var. Bu bir şımarıklıktır. Devletin ortaya koymuş olduğu bu hassasiyeti çürümüşlük olarak değerlendirmek de cehalettir” cevabını verdi.
Mevlüt Peker
|
06 Temmuz 2022, Çarşamba - 14:57
Soylu’dan İmamoğlu’na: Cehalet, şımarıklık...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD'da (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) 81 şehrin trafik birim amirleriyle video konferans yöntemiyle toplantı yaptı, ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Süleyman Soylu'ya "Yeni alınan kararla, devlet kurumlarının yöneticileri de artık diplomatlarla görüşürken Dışişleri Bakanlığından izin almak zorunda. Sizin İBB ile ilgili bir açıklamanız vardı, nasıl değerlendirirsiniz bu kararı" sorusu soruldu.

Soylu, “Kamu görevlileri olarak dış temasları konusunda Dışişleri Bakanlığına bilgi vermek ve oradan görüş almak, devlet müktesebatının devamlılığı açısından doğru bir yöntemdir. Bu ne ilktir ne de sondur." cevabını verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bazı ülkeler, büyükelçilerimize yönelik, bazı bakanlar özellikle kabul göstermemektedirler. Buna ait bir mütekabiliyet uygulanmaktadır. Bunu kim bilebilir? Dışişleri Bakanlığı bilebilir. İlgili bir ülkenin bakanı veya kamu düzeyinde bir üst yöneticisi veya kamu görevlisi böyle bir mütekabiliyet ilkesinin varlığından veya ilgili ülkenin böyle bir uygulamasından haberi olmadan bunu gerçekleştirebilir. Bu da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dış politikası açısından bir nakısa oluşturur ki biz bununla sürekli karşı karşıyayız."

“Biz çadır devleti değiliz”

Dışişleri Bakanlığı ile bu konuda sürekli temas durumunda olduklarını belirten Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı tarafından konuya dair bakanlıklara gönderilen yazıyı gazetecilerle paylaştı.

İçişleri Bakanı Soylu, "Biz çadır devleti değiliz de bulunduğu yeri çadır kurumu olarak nitelendirenler var. Bu bir şımarıklıktır. Devletin ortaya koymuş olduğu bu hassasiyeti çürümüşlük olarak değerlendirmek de cehalettir." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, “Bu görevlerde bulundukları sürece devlet kaidesini ayakta tutmak görevleridir ve herkesin kurallara uyması gerekir.” dedi.

Soylu, "Her şeyden kendisine bir menfaat devşirmeye çalışan zavallılar elbette ki olacaklardır, kifayetsizler elbette ki olacaklardır. Bazen niteliksizliklerini ve iş yapma kabiliyetlerinin yoksunluğunu kavgayla örtmek isteyenler her daim olacaklardır." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1637806/soyludan-imamogluna-cehalet-simariklik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.